гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Пакет "Псевдоалергія"

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Псевдоалергія – стан, який за симптомами схожий на алергію, але причини його виникнення не пов’язані з підвищеною чутливістю імунітету. Найчастіше псевдоалергія виникає на продукти харчування, харчові добавки і медичні препарати, що надходять в організм. Причинами виникнення симптомів при псевдоалергії є порушення метаболізму гістаміну через підвищене вироблення, зниження кількості ферментів, що його інактивують, надмірне вживання продуктів, що містять гістамін. Псевдоалергія часто розвивається при хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, які пов'язані з порушенням кислотності шлункового соку і пошкодженням слизової оболонки шлунка і кишківника, що призводить до більш легкого проникнення гістамінолібераторів до тучних клітин в травному тракті і інтенсивного вивільнення гістаміну та інших запальних медіаторів.
До складу пакету Псевдоалергія входять показники, які дозволяють виявити найчастіші причини неімунної алергічної реакції: визначення рівнів діаміноксидази, вітаміну Д,та дослідження, за допомогою яких виявляють патологію печінки ( загальний білірубін, АЛТ,АСТ), підшлункової залози ( ліпаза), шлунку ( хелікобактеріоз), кишківника ( копрограма), паразитози ( антитіла до тоексокари). Комплексне дослідження дозволяє виявити комплекс факторів, що можуть спричиняти підвищену чутливість організму до гістаміну.

Показання для призначення

1. Алергічний дерматит ( екзема), за умови виключеного імунного ( IgE-залежного) механізму

2. Гостра/хронічна кропив’янка та/чи ангіо-невротичний набряк, не-IgE-залежні

3. При наявності скарг на гостру алергічну реакцію та негативних показниках спецфічних IgE та\чи шкірних прик-тестів.

Маркер

Причин порушення толерантносі до гістаміну

Клінічна значущість

Диференційна діагностика IgE-залежної алергії та іншої патології

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 3 доби Припинити прийом препаратів біотину За 3 доби Виключити ангіографію з контрастом Флуоресцеїн. Припинити прийом препаратів біотину, полівітамінів, біодомішок для волосся, нігтів, шкіри. За 8 годин Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду. не палити. виключити фізичні навантаження та стреси. Не вживати алкоголь. Погодити з лікарем відміну лікарських препаратів, перерахованих у розділі «Інтерференція» даного дослідження. Якщо відмінити прийом ліків неможливо, проінформуйте медичну сестру у відділенні, перед взяттям крові, щодо назв препаратів. Для дітей до 1 року - бажано дотриматись максимально можливого проміжку між годуваннями, або безпосередньо перед наступним годуванням.Важливо:Дослідження доцільно проводити до переходу на безгістамінову дієту.

кал

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 14 дiб Припинити прийом антимікробних та противірусних препаратів. За 3 доби Припинити прийом антимікробних препаратів, проносних засобів, клізм, свічок. Безпосередньо перед обстеженням Не вживати алкоголь. Не вживати продукти харчування, які посилюють бродіння в кишечнику.Особливості забору:Кал збирається після довільної дефекації на чисту поверхню, в якості якої може бути використаний чистий новий лист з поліетилену або паперу, і поміщається в стерильний контейнер, з герметичною кришкою придбаний завчасно в аптеці або у відділеннях мережі МЛ "ДІЛА". Кал приймається тільки у спеціально призначених для збору біоматеріалу (калу або сечі) пластикових контейнерах з кришкою, які можна придбати в аптеках або у відділеннях ДІЛА.Примітки:Рекомендовано: зберігання та доставка зразку у відділення протягом 2 год при +2...+25°С. Ознайомтесь з особливостями правил підготовки, збирання та доставки калу в закладці "ПРАВИЛА ПІДГОТОВКИ" на сторінці "ПАЦІЄНТАМ" , в інструкції до дослідження або зверніться до відділення ДІЛА.

інструкція_калу_плр.pdfінструкція_калу_цит.pdf

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

кал

Біоматеріал для дослідження: кал (ПЛР-дослідження). Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Стерильний контейнер для збору кала. ПреА обробка перед транспортуванням: зберігати у холодильнику. Умови доставки: Температура від 2 до 8 градусів, 24 год. Коментар: Увага! Для ПЛР-досліджень калу потрібен окремий контейнер.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому