гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
F
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Пакет: Гастроінтестинальна алергія у дітей

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Комплексне дослідження Пакет «Гастроінтестинальна алергія у дітей» до складу якого входять загальний аналіз крові (ЗАК), кальпротектін фекальний, прихована кров в калі (гемоглобін та трансферін), специфічні IgE, яєчний білок , специфічні IgE, коров'яче молоко дозволить своєчасно діагностувати гастроінтестинальну форму алергії у дітей із клінічними симптоми з боку ШКТ. Використання даного дослідження також дасть змогу водночас виключити інші причини розвитку симптомів.

Показання для призначення

Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, кропив’янка, ангіонабряк, атопічний дерматит, екзема, оральний алергічний синдром, еозинофільний езофагіт/ентерит, індукований харчовими білками ентероколіт та проктоколіт) у дітей з наявністю патологічних симптомів з боку шлунково-кишкового тракту. А також у випадку системних реакції на їжу (особливо у дітей першого року життя) і у якості диференціальна діагностика метаболічних, запальних та інфекційних захворювань кишечника (ентероколіти, виразкові коліти, хвороба Крона та інші стани). З метою диференціальної діагностики причин кольок у дітей та точного вибору елімінаційної дієти при наявності підтвердженої сенсибілізації до білків коров’ячого молока та яєчного білку.

Маркер

Маркер наявності запального еозинофільного процесу в кишечнику та наявності сенсибілізації до харчових алергенів коров’ячого молока та яєчного білку


Клінічна значущість

Рання діагностики алергічного ураження шлунково-кишкового тракту.



Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 24 години Не вживати алкоголь. За 4 години Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду. За 1 годину не палити. За 15 хвилин посидіти,відпочити. Безпосередньо перед обстеженням виключити фізичні навантаження та стреси. Для дітей до 1 року - бажано дотриматись максимально можливого проміжку між годуваннями, або безпосередньо перед наступним годуванням.

кал

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 14 дiб Виключити проведення інструментальних досліджень шлунково-кишкового тракту або медичних процедур, які можуть викликати механічні пошкодження слизової (наприклад, колоноскопія, ректороманоскопія, очищення кишківника за допомогою клізм і ін.). За 4 доби Припинити прийом БАДів і лікувальних препаратів, що містять у своєму складі магній, цинк і кальцій. За 3 доби Припинити прийом препаратів біотину Припинити прийом антимікробних препаратів, проносних засобів, клізм, свічок. Не потрібно дотримання попередньої дієти.Важливо:Потрібно гомогенізувати кал - перемішати до однорідної консистенції (за допомогою дерев’яної палички чи пластикової ложечки з контейнеру для збору калу) перед тим, як відбирати його у контейнер.Особливості забору:Кал приймається тільки у спеціально призначених для збору біоматеріалу (калу або сечі) пластикових контейнерах з кришкою, які можна придбати в аптеках або у відділеннях ДІЛА.Примітки:Ознайомтесь з особливостями правил підготовки, збирання та доставки калу в закладці "ПРАВИЛА ПІДГОТОВКИ" на сторінці "ПАЦІЄНТАМ" , в інструкції до дослідження або зверніться до відділення ДІЛА. Рекомендовано: зберігання та доставка зразку у відділення при +2...+8°С протягом 2 год. Рекомендовано: зберігання та доставка зразку у відділення протягом 2 год при +2...+25°С.

інструкція_калу_кальпрот.pdfінструкція_калу_цит.pdf

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Біоматеріал для дослідження: цільна ВК/ ЗАК без ФОРМУЛИ. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Система з ЕДТА без розподільного геля, 2,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: зберігати у холодильнику. Умови доставки: Температура від 2 до 8 градусів, 24 год.

кал

Біоматеріал для дослідження: кал (біохімічні, онкологічні - ІФА). Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Контейнер для збору біоматеріалу. ПреА обробка перед транспортуванням: зберігати у холодильнику. Умови доставки: Температура від 2 до 8 градусів, 24 год. Коментар: Увага! Для біохімічних/онкологічних досліджень потрібен окремий контейнер.

Біоматеріал для дослідження: Кал. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Контейнер для збору біоматеріалу. ПреА обробка перед транспортуванням: зберігати у холодильнику. Умови доставки: Температура від 2 до 8 градусів, 24 год. Коментар: Увага! Для цитологічних досліджень калу потрібен окремий контейнер.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому