Загальна характеристика
Комплексне дослідження для оцінки найбільш значущих алергенів, які спричиняють розвиток екземи. Екзема – це хронічне захворювання шкіри, виникнення та загострення якого пов’язано із різними факторами. У 80 % пацієнтів головною причиною хвороби є наявність сенсибілізації як до харчових, так і до інгаляційних алергенів. Харчові алергени тріски, креветки, арахісу, молока, пшениці, сої та яєчного білку, які ми можемо визначити за допомогою дослідження «Екзема», як поодинокі, так із різними варіантами поєднання мають доведений вплив на формування та рецидивний перебіг захворювання. У той же час, оскільки у пацієнтів з алергічною формою екземи часто спостерігаються також інші варіанти алергічної патології, зокрема різні форми харчової алергії, кропив’янка та ангіонабряк – інформація про наявність або відсутність сенсибілізації до перелічених алергенів є обов’язковою умовою вірного діагнозу. Необхідною складовою дослідження є також визначення таких інгаляційних алергенів як кліщі домашнього пилу та алергени тварин - їх роль в загостренні екземи доведена багатьма дослідженнями.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 5,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження