Загальна характеристика
Пшениця є одним з основних зернових злаків, що належать до сімейства трави (Poaceae або Gramineae), і є основним продуктом харчування по всьому світу. rTri a19 омега-5 гліадін- мажорний алерген пшениці, маркер істинної сенсибілізації до пшениці, яка асоційована з негайною алергією на пшеницю і WDEIA (анафілаксія післе вживання пшениці, індукована фізичним навантаженням, прийомом НПЗЗ, прийомом алкоголю або стресом). У дітей IgE-антитіла до Oмега-5 гліадіну (Tri a 19) асоційовані з ризиком миттєвих реакцій на пшеницю. Перехресно-реактивний щодо інших гліадинів пшениці. Ig E до rTri a19 омега-5 гліадін - маркери важких алергічних реакцій при вживанні пшениці. rTri a 14 - рекомбінантний білок, що не містить CCD, відноситься до білків переносників ліпідів (LTP). Призводить до алергічних реакцій при прийомі всередину, контакті зі шкірою і вдиханні пшеничного борошна (астма пекаря). Висока стійкість LTP до теплової обробки і протеолітичному розщепленнюв в травному тракті, дозволяє алергену проникати в кишковий тракт в майже незмінному стані, і викликати розвиток важких реакцій.Tri a 14 (LTP) мажорний алерген пшениці, може бути маркером перехресної реактивності до рослинної їжі: підродини Розацею, Prunoideae (персик, абрикос, слива) і Pomoideae (яблуко). Високий рівень перехресної реактивності спостерігається серед фруктів і овочів, таких як: солодкий каштан, капуста, волоський горіх, салат, і лісовий горіх, виноград і ін.Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 5,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження