гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Молекулярний пакет "Пшениця"

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Пшениця є одним з основних зернових злаків, що належать до сімейства трави (Poaceae або Gramineae), і є основним продуктом харчування по всьому світу. rTri a19 омега-5 гліадін- мажорний алерген пшениці, маркер істинної сенсибілізації до пшениці, яка асоційована з негайною алергією на пшеницю і WDEIA (анафілаксія післе вживання пшениці, індукована фізичним навантаженням, прийомом НПЗЗ, прийомом алкоголю або стресом). У дітей IgE-антитіла до Oмега-5 гліадіну (Tri a 19) асоційовані з ризиком миттєвих реакцій на пшеницю. Перехресно-реактивний щодо інших гліадинів пшениці. Ig E до rTri a19 омега-5 гліадін - маркери важких алергічних реакцій при вживанні пшениці. rTri a 14 - рекомбінантний білок, що не містить CCD, відноситься до білків переносників ліпідів (LTP). Призводить до алергічних реакцій при прийомі всередину, контакті зі шкірою і вдиханні пшеничного борошна (астма пекаря). Висока стійкість LTP до теплової обробки і протеолітичному розщепленнюв в травному тракті, дозволяє алергену проникати в кишковий тракт в майже незмінному стані, і викликати розвиток важких реакцій.Tri a 14 (LTP) мажорний алерген пшениці, може бути маркером перехресної реактивності до рослинної їжі: підродини Розацею, Prunoideae (персик, абрикос, слива) і Pomoideae (яблуко). Високий рівень перехресної реактивності спостерігається серед фруктів і овочів, таких як: солодкий каштан, капуста, волоський горіх, салат, і лісовий горіх, виноград і ін. Якість тесту підтверджується сертифікатом програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.

Показання для призначення

1.Діагностіка сенсибілізації до алергокомпонентів пшениці 2. Для оцінки ризику розвитку системних алергічних реакцій і розвитку WDEIA- синдрому 3.Обгрунтування рекомендацій щодо елімінації пшениці"

Маркер

"rTri a19, омега-5 гліадин, мажорний алерген пшениці, маркер істинної сенсибілізації до пшениці, маркер ризику розвитку WDEIA- синдрому;
rTri a 14 - Мажорний алерген пшениці, може бути маркером перехресної реактивності до рослинної їжі"

Клінічна значущість

Сенсибілізація до аллергокомпоненту пшениці rTri a19 омега-5 гліадіну вказує на справжню харчову алергію на пшеницю, дозволяє прогнозувати важкі алергічні реакції при вживанні пшениці і наявності ко-факторів (WDEIA- синдром) .Виявлення сенсибілізації до компоненту пшениці Tri a 14,-дифдіагностика перехресних реакцій з рослинними алергенами, обгрунтування елімінації пшениці.

Склад показників:

Алергокомпонент пшениці, rTri a 19 Omega-5 Gliadin, IgE (f416)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Алергокомпонент пшениці, rTri a14 LTP, IgE (f433)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому