Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алерген креветка, sIgE (f24)

Змінити місто
Дослідження недоступне. Для оформлення змініть місто.

Загальна характеристика

Креветки є комерційно важливим видом ракоподібних і вважаються високоалергенним продуктом харчування, що викликає серйозні реакції, такі як анафілаксія. Серед різних видів ракоподібних креветки є головною причиною алергії у дорослих і дітей. Поширеність алергії на молюсків коливається від 1,3 до 5,2%, залежно від різних харчових звичок різних країн Алерген креветки присутній в м’язовій частині живота та хвоста. Повідомляється, що жителі Азії мають більшу поширеність алергії на молюсків порівняно із західними країнами. Крім того, виявлено, що у дітей алергія на молюсків менша, ніж у дорослих. Алергія на креветки в першу чергу спричинена вживанням м’яса креветок, у другу чергу – через обробку креветок і продуктів з них у морській харчовій промисловості та вдихання аероалергенів, що утворюються під час обробки креветок. Вплив креветок на чутливу людину може спричинити анафілаксію, шкірні симптоми, кропив’янку та ангіоневротичний набряк, шлунково-кишкові симптоми, респіраторні симптоми (риніт та професійна астма). Основними алергенами креветок є тропоміозин і аргінінкіназа. Тропоміозин креветок є пан-алергеном, який має перехресну реакцію з тропоміозином інших ракоподібних, молюсків, кліщів домашнього пилу, тарганів і паразитів. Сенсибілізованим особам рекомендується уникати споживання м’яса креветок і контакту з м’ясом креветок (обробка), щоб запобігти алергічним реакціям.Особи, які знаходяться поблизу місця приготування молюсків шляхом варіння, приготування на пару або смаження, схильні до розвитку алергічних реакцій через вдихання парів. Рибалки, працівники переробки, м’ясорубки, кухарі та навіть працівники ресторанів ризикують розвинути алергічну реакцію на молюсків).

Тип біоматеріалу та способи взяття:

Тип БМ
венозна кров
Вартість послуг «Взяття біоматеріалу» не входить у вартість досліджень і сплачується окремо. 

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому