Загальна характеристика
Їстівні дріжджі, що брунькуються, які вважаються безпечними і тому мають різноманітне застосування в харчовій промисловості, виробництві напоїв, біопалива та фармацевтичній промисловості. Це включає в себе хлібопекарську промисловість (для виготовлення хліба), промисловість шоколаду, промисловість напоїв (для виробництва вина, пива та сидру), а також дистильованих напоїв (таких як ром, горілка, віскі, бренді) Зустрічається в природі в рослинах і ґрунті. Про алергічні реакції на пекарські дріжджі повідомляють рідко. Але можуть викликати алергічні респіраторні симптоми, переважно пекарська астма, алергічний риніт, а також гіперчутливий пневмоніт при вдиханні. Крім того, рідко повідомлялося про атопічний дерматит і анафілаксію при прийомі дріжджів у людей, чутливих до пекарських дріжджів.. Перехресна реактивність спостерігалася між іншими видами дріжджів і цвілі. Вживання дріжджів може викликати алергію у пацієнтів з алергією на цвіль
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження