Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Їстівні дріжджі, що брунькуються, які вважаються безпечними і тому мають різноманітне застосування в харчовій промисловості, виробництві напоїв, біопалива та фармацевтичній промисловості. Це включає в себе хлібопекарську промисловість (для виготовлення хліба), промисловість шоколаду, промисловість напоїв (для виробництва вина, пива та сидру), а також дистильованих напоїв (таких як ром, горілка, віскі, бренді) Зустрічається в природі в рослинах і ґрунті. Про алергічні реакції на пекарські дріжджі повідомляють рідко. Але можуть викликати алергічні респіраторні симптоми, переважно пекарська астма, алергічний риніт, а також гіперчутливий пневмоніт при вдиханні. Крім того, рідко повідомлялося про атопічний дерматит і анафілаксію при прийомі дріжджів у людей, чутливих до пекарських дріжджів.. Перехресна реактивність спостерігалася між іншими видами дріжджів і цвілі. Вживання дріжджів може викликати алергію у пацієнтів з алергією на цвіль
Показання для призначення
1. Для діагностики причин алергічних реакцій під час вакцинації.
2. Для виявлення причин неконтрольованого перебігу атопічного дерматиту.
3. Діагностика харчової алергії.
Маркер
Алергічних реакцій, які пов'язані із дріжджами
Клінічна значущість
Хлібопекарські дріжджі — алерген, що входить до складу вакцин проти гепатиту В. Як і інші препарати, вакцини можуть викликати алергічні реакції.
Склад показників:
Алерген Дріжджі, sIgE (f45)
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр
Референтні значення: