Загальна характеристика
Коров'яче молоко часто буває причиною харчової алергії у дітей в ранньому віці. Більшість пацієнтів з алергією на молоко чутливі до ряду білків коров'ячого молока – при IgE-відповіді виявляється багато різних компонентів. У будь-якій віковій групі захворювання проявляється типовими симптомами алергічних реакцій. Однією з перших на появу алергену і циркулюючих імунних комплексів реагує шкіра, на якій з'являються вогнища гіперемії і екзантема (папули, пухирці). Крім того, типові прояви у вигляді алергічного риніту, сльозотечі, ураження ШКТ, що виражається у вигляді діареї, метеоризму, зниження апетиту, абдомінальних болей. nBos d8 казеін- мажорний алерген молока, стійкий до нагрівання. Високий рівень IgE до казеїну - індикатор постійної алергії на молоко.Детекція IgE до казеїну вказуює на реакції до всіх видів молочних продуктів / кип'яченого молока. Пацієнти, чутливі до казеїну, схильні до ризику важких реакцій при вживанні продуктів без молока, але таких, що містять казеїн як добавку, наприклад, сосисок, шоколаду та картопляних чіпсов. nBos d4 - альфа-лактальбумин, мажорний алерген молока, може бути маркером перехресної реактивності, частково чутливий до нагрівання. Бета-лактоглобулін - Bos d 5, мажорний алерген молока, маркер істинної сенсибілізації, чутливий до нагрівання. Bos d лактоферрин - білок, що зв'язує залізо, не містить гема. Бичачий сироватковий альбумін Bos d 6 чутливий до нагрівання та обумовлює перехресну реактивність з м'ясом.Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 5,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження