Загальна характеристика
Кількісне визначення специфічного IgE до алергенів пилку дерев, що цвітуть у квітні-травні. Базується на кількісній детекції IgE до одного мажорного і трьох мінорних компонентів алергену берези і дозволяє прогнозувати ефективність АСІТ. Алергокомпоненти берези використовуються як маркерні. Bet v 1-мажорний алергокомпонент, специфічний для берези. Пацієнти, сенсибілізовані до Bet v 1, можуть також реагувати на інші джерела білка PR-10 (яблуко, лісовий горіх, моркву, вільху, грушу, волоський горіх, селеру, бук, персик, мигдаль, петрушку, каштан, вишню, арахіс, спаржу, ліщину, ківі, сою, картоплю, граб, абрикос, квасолю, дуб, полуницю, горох). До 95% пацієнтів з алергією до пилку берези мають антитіла IgE до Bet v 1. Більшість білків PR-10 чутливі до нагрівання та ферментації і в основному знаходяться в м'якоті фруктів. Bet v 2 - профілін, перехресно-реактивний компонент. Профіліни знайдені в пилку, рослинній їжі і відрізняються високим ступенем гомології між видами.15-30% пацієнтів з алергією на пилок сенсибілізовані до Bet v 2. Bet v 4 - полкальцин, перехресно-реактивний компонент, що рідко є єдиним сенсибілізуючим компонентом у пацієнтів з розвиненою клінічною картиною. Близько 10% пацієнтів, сенсибілізованих пилком, мають антитіла IgE до Bet v 4. Bet v 6 - ізофлавон редуктаза., перехресно-реактивний компонент. Ізофлавон редуктази виявлені в рослинній їжі, що схожа за антигенним складом до пилку берези.
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження