Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Професійна Колегія партнерів МЛ ДІЛА для акушерів-гінекологів

15.05.2019
Фото - Професійна Колегія партнерів МЛ ДІЛА для акушерів-гінекологів

 

14 травня 2019 року з успіхом відбулася професійна Колегія партнерів МЛ ДІЛА на тему «Контраверсії в лабораторній діагностиці захворювань жіночої статевої сфери та молочних залоз». Захід, який пройшов в IQ BUSINESS CENTER, відвідали понад 130 акушерів-гінекологів м. Києва.

Колегії партнерів МЛ ДІЛА – традиція, яка об'єднує провідних фахівців медичної галузі, завдяки якій в дружній атмосфері відбувається обмін досвідом, професійні дискусії та обговорення інновацій. Фокус уваги акушерів-гінекологів на цьому заході зосередився на оцінці генетичних ризиків розвитку раку молочної залози і яєчників, сучасному погляді на запальні захворювання органів малого тазу, ендокринних синдромах, а також алергічних реакціях в практиці акушерів-гінекологів.

Відкриваючи Колегію, у вітальному слові генеральний директор МЛ ДІЛА А.В.Бабич підкреслив, що досвід, накопичений за 20 років розвитку лабораторії, зобов'язує МЛ ДІЛА першою впроваджувати інноваційні технології та сприяти їх популяризації.

Жвавий інтерес у присутніх викликала доповідь «Оцінка генетичних ризиків», з якою виступив М.Ф.Анікусько, завідувач хірургічного відділення Київського міського клінічного онкологічного центру. Микола Федорович розповів про фактори ризику раку молочної залози і яєчників, акцентуючи увагу на генетичну схильність, сучасних алгоритмах діагностики спадкової передачі найбільш поширених мутацій генів BRCA1 і BRCA2 та необхідності їх виявлення.

Доктор медичних наук, доцент, Заслужений лікар України, керівник центру жіночого здоров'я Вадим Миколайович Гончаренко в своїй доповіді детально висвітлив роль Trichomonas vaginalis в запальних захворюваннях органів малого тазу. Представив аудиторії методи діагностики трихомонад. Важливе місце в тому рейтингу посідає середовище InPouch TV (США, Канада), застосування якої в МЛ ДІЛА відкрило нові можливості для виявлення трихомонадної інфекції культуральним методом.

Кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства і гінекології №1 НМУ ім. О.О. Богомольця і науковий консультант МЛ ДІЛА Ольга Анатоліївна Бурка виступила з доповіддю про особливості перебігу та діагностики ендокринних синдромів, таких як гіперандрогенія, інсулінорезистентність і синдром полікістозних яєчників. Особливий інтерес викликали діагностичні алгоритми, прості в розумінні та зручні в роботі.

Марина Іванівна Бобрик, кандидат медичних наук, доцент кафедри ендокринології НМУ імені О.О. Богомольця, науковий консультант МЛ ДІЛА також розповіла про ендокринну патологію, а саме про дисфункції щитоподібної залози, її субклінічні варіанти, оскільки регуляція функції жіночих статевих органів пов'язана з функціонуванням щитоподібної залози.

Крім того, жвавий інтерес викликала доповідь лікаря алерголога, кандидата медичних наук і наукового консультанта МЛ ДІЛА Радушинської Тетяни Юріївни, в якій вона освітила поширеність, особливості клінічного перебігу та методи діагностики алергічних реакцій на латекс, хлоргексидин желатин і триптазу, з чим стикаються лікарі в своїй практичної діяльності.

В ході роботи Колегії її учасники мали можливість задати спікерам свої запитання, отримати вичерпні відповіді та взяти участь в професійних дискусіях з колегами. Всі запрошені лікарі відзначили високий рівень проведення заходу та цінність регулярних колегій як майданчиків для спілкування, обміну досвідом та розвитку професійного співтовариства.

 

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому