гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Специфічні IgE, Яєчний жовток (f75, ImmunoCap)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Яєчний жовток -алерген, присутній в яйці, проте його алергенні якості виявляються менш значущими у розвитку алергії, ніж алергени яєчного білку. Яєчний жовток містить два клінічно важливі алергени, якими є Gal d 5 (альфа-ліветин/курячий сироватковий альбумін)- вважається основним алергеном, присутнім у яєчному жовтку, термолабільний білок, і Gal d 6 або YGP42 (ліпопротеїн), термостійкий білок. Яєчний жовток в основному використовується в таких продуктах, як заправки для салатів, соуси, кондитерські вироби, креми, локшина, випічка та майонез.

 Куряче яйце є одним із частих харчових алергенів, що вражає дітей у перші десять років життя, але харчова алергія в дитинстві може бути тимчасовим станом - до 80% пацієнтів, хоча в деяких випадках вона є стійкою. Диференціація алергії на яйця - до яєчного жовтка чи яєчного білка використовується для прогнозування природного перебігу алергії на яйця у дітей
Існує суттєва кореляція між сенсибілізацією до аероалергенів зовнішнього/внутрішнього середовища (наприклад, пилку трав, кліщів домашнього пилу, кішок, собак) та алергією на яйця в дитинстві.
Алергія на яйця пов’язана з розвитком атопічного дерматиту (АД), астми, риніту та іншими харчовими алергіями (наприклад, на арахіс).

Показання для призначення

Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).

Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій до яєчного жовтку.


Маркер

Маркер сенсибілізації до яєчного жовтку


Клінічна значущість

Визначення наявності і ступеня сенсибілізації до яєчного жовтку



Склад показників:

Специфічні IgE, Яєчний жовток (f75)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому