гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Алергокомпонент Тимофіївки лугової rPhl p4, IgE (g208)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика інгаляційної алергії

Загальна характеристика

Алергокомпонент Тимофіївки лугової nPhl p4 є глікозильованим білком та одним з мажорних компонентів пилку тимофіївки. Його білкова частина має перехресну реакцію з іншими алергенами пилку трав, що відносяться до сімейства берберин бридж-ензимів (наприклад, амброзія Amb a 1), тоді як перехресно реактивні вуглеводні детермінанти (CCD) підтримують перехресну реакцію з неспорідненими алергенними молекулами, що містять CCD, і цілими алергенами (наприклад, кипарис, береза і полин), фрукти і овочі (наприклад, арахіс, яблуко, селера і морква).     

Показання для призначення

- Алергічний риніт (сезонний та персистуючий), алергічний рино-кон'юнктивіт (сезонний та персистуючий), бронхіальна астма
 - Дослідження дозволяє виявити сенсибілізацію до алергокомпоненту Тимофіївки лугової nPhl p4, визначити пацієнтів для проведення АСІТ, та провести моніторинг ефективності АСІТ, що проводиться до пилкових алергенів лугових трав.
 - Кількісне визначення специфічних антитіл IgE дозволяє оцінити взаємозв'язок між рівнями антитіла та клінічними проявами алергії.
- Концентрація IgE в крові нестабільна. Вона змінюється з розвитком захворювань, з кількістю одержуваних  алергенів, а також на тлі лікування. Рекомендується повторити дослідження при зміні симптомів та контролі провідного лікування. Про необхідність повторного дослідження потрібно консультуватися з лікуючим лікарем.

Маркер

Маркер первинної сенсибілізації до тимофіївки, актуальний для дітей та дорослих, у яких за наявності симптомів відсутня сенсибілізація до мажорних алергенів Phlp1,5

Клінічна значущість

Визначення специфічних IgE до nPhl p 4  разом із Phl p 1 може бути раннім предиктором алергії до пилку лугових трав та дасть змогу попередити розвиток тяжких форм захворювання та формування полісенсибілізації в подальшому, враховуючи високу перехресну активність даного компоненту пилку тимофіївки.


Склад показників:

Алергокомпонент тимофіївки лугової, nPhl p 4, IgE (g208)

Метод: Імунофлуоресцентний аналіз
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК . Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому