гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Комплекс №88 "Пренатал.скринінг І трим. з розрахунком ризиків PRISCA та ризик ПЕ, PLGF"

Повернутися

Діагностичний напрямок

Обстеження вагітних

Загальна характеристика

ВАЖЛИВО! Дослідження можна замовити лише у відділенні за наявності Направлення від лікаря.

Якщо направлення від лікаря електронне, то оплата можлива онлайн або у відділенні ДІЛА.

Біохімічний скринінг I триместру вагітності (вільна бета-субодиниця ХГЛ і РАРР-А) проводиться з метою оцінки ризику можливої хромосомних аномалій плоду (синдрому Дауна, Едвардса та Патау) за допомогою програмного забезпечення PRISCA.

При направленні заповнюється спеціальний бланк, в якому зазначаються індивідуальні дані вагітної (вік, вага, наявність додаткових факторів ризику) та результати УЗД (дата УЗД, КТР, кількість плодів, термін вагітності на УЗД). Для розрахунку комбінованого ризику I триместру (чутливість 90%) необхідні дані про товщину комірцевого простору (ТКП) та візуалізацію носової кістки. Кількісна оцінка результатів, отриманих при проведенні цих профільних досліджень, буде проводитися за допомогою автоматизованої програми PRISCA (Версія 5.0.2.37 TYPOLOG Software Siemens Healthcare Diagnostics Products Ltd.).
Плацентарний фактор росту (Placental growth factor, ПЦФ, PlGF або PLGF) - білок, фактор росту ендотелію судин, є ключовою молекулою в процесі утворення судин (ангіогенезі).
ПФР, який синтезується плацентою під час вагітності, циркулює в крові у високій концентрації за нормального перебігу вагітності.  
Шляхом визначення рівнів циркулюючого в крові Плацентарного фактору росту (PLGF) можна відрізнити нормальний перебіг вагітності від ризику розвитку прееклампсії ще до появи клінічних симптомів. За нормальної вагітності рівень проангіогенного фактора PLGF зростає протягом перших двох триместрів та знижується з наближенням пологів.
У разі ПЕ спостерігається зниження концентрації PLGF.
Плацентарний фактор росту (PLGF) виконується на сучасному обладнанні Roche Diagnostics, що схвалене Фондом Медицини Плода (FMF) для проведення пренатального скринінгу прееклампсії. Результати представлені у вигляді абсолютного показника.

Показання для призначення

вагітним в І триместрі за допомогою програмного забезпечення PRISCA. Дослідження проводиться у межах 10 тижнів + 3 дні – 13 тижнів + 6 днів вагітності. Оптимальні терміни проведення дослідження – від 11 до 13 тижнів вагітності.

Маркер

Оцінка ризиків хромосомних аномалій (синдромів Дауна, Едвардса та Патау), прееклампсії

Клінічна значущість

Результати досліджень дозволять оцінити ризик хромосомних аномалій плоду (синдромів Дауна, Едвардса та Патау), прееклампсії.


Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 4 години Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду.Важливо:Дослідження виконується за наявності спеціального первинного направлення від лікаря (паперового або електронного). У вигляді виключення замовлення може бути оформлене за наявності УЗД та іншого паперового носія за наявності усіх обов'язкових даних для розрахунку ризику.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифуговану пробірку зберігати в холодильнику. Умови доставки: Температура від 2 до 8 градусів, 24 год. Коментар: вказати термін вагітності.

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год. Коментар: вказати термін вагітності.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому