гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

МЛ ДІЛА впроваджує нові дослідження для виявлення інгаляційних та харчових алергенів

28.02.2018
Фото - МЛ ДІЛА впроваджує нові дослідження для виявлення інгаляційних та харчових алергенів

За останні 30 років Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я (ВООЗ) зафіксований стрімке зростання алергічної захворюваності: кожне десятиліття кількість хворих на алергію в усьому світі подвоювалася.

В Україні, за даними літератури, поширеність алергічних захворювань становить близько 10 млн осіб. Все частіше зустрічається сенсибілізація до трьох або більше джерел алергенів (наприклад,  до кліщів, берези та пилку трав).

Згідно з рекомендаціями Європейської асоціації алергологів та клінічних імунологів (ЕААКІ), WАО, а також у відповідності з актуальними Протоколами МОЗ України, після збору анамнезу при підозрі на алергічний характер симптомів у пацієнта необхідно провести тестування з екстрактами алергенів з метою виявлення сенсибілізації до одного або декількох алергенів . Важливо, що визначення рівня IgE у реакціях з екстрактами алергенів in vitro або кожне тестування ідентичні для вирішення даної клінічної задачі. При цьому, діагностика in vivo має великий перелік обмежень, ускладнень, серед яких - додаткова сенсибілізація пацієнта.

Для вирішення клінічних задач виявлення етіології алергічних симптомів у пацієнта як інгаляційних, так і харчових, з лютого 2018 року в МЛ ДІЛА впроваджуються нові дослідження, а саме: дослідження специфічного IgE для 95 найбільш важливих окремих алергенів, і 12 нових панелей досліджень, в яких можливо виявити специфічний IgE до основних груп алергенів:

  • алергени пилку трав, дерев, кущів;
  • алергени тварин;
  • основні харчові алергени.

Переваги нових досліджень від МЛ ДІЛА:

  • збалансований склад панелей, що відповідає потребам діагностичного пошуку;
  • висока чутливість і специфічність;
  • кількісний результат у міжнародних одиницях;
  • панелі як короткі, так і ті, що містять до 25 алергенів ;
  • представлені змішані панелі для пацієнтів з підозрою на полісенсибілізацію та для педіатрів;
  • в основі - один з найсучасніших методів - хемілюмінесценція.

З усіма новими дослідженнями, їх складом, показаннями, термінами виконання та правилами підготовки можна ознайомитись у розділі сайту «Аллергопанель».

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому