гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Нові стратегічні підходи до діагностики і лікування ендокринної патології у відповідності до клінічних рекомендацій 2019 року

25.11.2019
Фото - Нові стратегічні підходи до діагностики і лікування ендокринної патології у відповідності до клінічних рекомендацій 2019 року

 

8 листопада в Києві відбулася ендокринологічна колегія «Нові стратегічні підходи до діагностики і лікування ендокринної патології у відповідності до клінічних рекомендацій 2019 року».

Традиційний професійний захід для ендокринологів, присвячений актуальним діагностичним алгоритмам 2019 року від медичної лабораторії ДІЛА вже вкотре зібрав більше 80 фахівців галузі в м. Київ для вирішення важливих питань та обміну досвідом. Відкрили колегію завідувач кафедри ендокринології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, д.мед.н, професор Комісаренко Юлія Ігорівна і медичний директор медичної лабораторії ДІЛА Сідорова Ірина В’ячеславівна. У своєму вступному слові вони акцентували увагу аудиторії на перевагах лабораторного обстеження при оцінці ендокринних порушень та наступності між ендокринологом, хірургом-ендокринологом, патологом.

Насичена та цікава програма колегії включала в себе виступи провідних експертів у галузі ендокринної хірургії, діабетології, дитячої ендокринології. 

Професор Комісаренко Юлія Ігорівна у своїй доповіді зупинилася на проблемах Д-дефіциту за ендокринних хвороб, а також представила нові дані про вплив Д-дефіциту на розвиток меланоми, раку, цукрового діабету. Були наведені цільові рівні 25-гідроксивітаміну Д для оптимального подолання його дефіциту, новітні можливості фармакологічної корекції. 

Керівник відділу ендокринної хірургії Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка, д.мед.н., професор Коваленко Андрій Євгенович доповів сучасні стратегії лікування тиреоїдних карцином через 33 роки після аварії на Чорнобильській АЕС, особливості перебігу тиреоїдного раку в Україні і нові діагностичні можливості молекулярної генетики щитоподібної залози, які надають хірургу-ендокринологу переваги у виборі тактики лікування раку щитоподібної залози на доопераційному етапі.

Доцент кафедри ендокринології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, науковий консультант медичної лабораторії ДІЛА, к.мед.н. Бобрик Марина Іванівна навела оновлений алгоритм ведення гестаційного цукрового діабету, актуальну мету компенсації вуглеводного обміну і лікувальну тактику для вагітних з цукровим діабетом, розглянула клінічні кейси з особистої практики.

Доповідь к.мед.н. Спринчук Наталі Андріївни, завідувачки відділення дитячої ендокринної патології Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка була присвячена проблемі гіперандрогеній в практиці дорослого і дитячого ендокринолога, диференційній діагностиці і лікуванню в залежності від походження ураження.

Спільнота ендокринологів з цікавістю обговорила нову резолюцію Європейської асоціації з вітаміну Д, оновлені рекомендації Американської діабетичної асоціації з ведення цукрового діабету вагітних, тактику при гіперандрогеніях у дорослих, дітей і розширення можливостей діагностики та прогнозування при диференційованому раку щитоподібної залози за допомогою молекулярно-генетичного дослідження пунктату.

Жива дискусія, велика кількість питань до спікерів, випадки з клінічної практики слухачів підтвердили необхідність і доцільність зустрічей експертів не тільки для представлення оновлених клінічних рекомендацій, а й обговорення особистого досвіду в ендокринологічній практиці.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому