Загальна характеристика
Полин звичайний (Artemisia vulgaris) виробляє велику кількість пилку, що переноситься вітром, який є сильним алергеном. Під час сезону пилку полину наприкінці літа та осені пилок полину є однією з основних причин алергічних реакцій у Європі.Найчастіше, алергія на полин супроводжується такими симптомами, чхання , закладеність носа, нежить, сльозоточивість, свербіж в горлі та очах, утруднення дихання. Багато пацієнтів з алергією на полин можуть відчувати симптоми під час контакту з іншими алергенами, такими як пилок дерев, бур’янів або трав, що ускладнює визначення пилку, який викликає симптоми, особливо коли сезони пилку накладаються. Іншими респіраторними алергенами, які можуть викликати реакції, пов’язані з полином, є певні трави, дерева та бур’яни (наприклад, береза, вільха, ялівець, амброзія, олива, лобода тощо)Звичайні рослинні продукти, що беруть участь у розвитку Оральног алергічного синдрому у випадку алергії на пилок полину, включають диню, кавун, цитрусові, банан, ананас, хурму, цукіні, помідори, фундук, арахіс, яблуко, персик, вишню та багато іншого.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження