гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Молекулярний пакет "Фрукти"

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Алергія на фрукти поширена серед дітей раннього віку, але може зберігатися і у дорослих через перехресну реактивність з алергенами пилку. Алергени фруктів можуть знаходитися як в шкірі, так і в м'якоті і кісточках/насінні фруктів. Тому навіть очищені фрукти можуть викликати реакції. Даний пакет заснований на кількісній детекції IgE до двох мажорних компонентів і одного мінорного компоненту алергену персика. Крім персика, пакет дозволяє виявляти відповідь на інші фрукти і ягоди з сімейства розоцвітих: яблуко, абрикос, вишню, сливу, айву, груші, малину, ожину, суницю та інші. Мінорні алергени дозволяють визначати перехресну реактивність з травами, деревами і продуктами харчування. У разі алергії на фрукти може спостерігатися перехресна реактивність з пилком трав, бур'янів та продуктами харчування – арахісом, морквою, селерою, соєю, ківі, динею, насінням соняшнику, соняшниковою олією, халвою, майонезом, кавуном, кабачками, баклажанами, гірчицею, шпинатом, буряком, абсентом, вермутом, латук, топінамбуром, цикорієм, цитрусовими, медом. Алергія проявляється оральним алергічним синдромом, у разі перехресної реактивності може характеризуватися рясною сльозотечею, ринітом; рідше шкірними проявами; у важких випадках нападами ядухи, кропив'янкою, набряком Квінке, сезонним дерматитом з сильним свербінням і різноманітними висипаннями. Підвищений вміст специфічного ІдЕ до мажорного компоненту rPru p 1 PR-10 вказує на високу ймовірність перехресної алергії з березою. У пацієнтів, чутливих до маркера rPru p 3 LTP, ризик протікання тяжких системних алергічних реакцій особливо підвищений. З останнім алергеном також пов'язана перехресна реактивність на багато інших рослинних продуктів. Якість тесту підтверджується сертифікатом програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.

Показання для призначення

1. Діагностика алергічних захворювань (бронхіальна астма, полінози, атопічний дерматит, екзема, харчова алергія) 2. Діагностика справжньої причини алергії при розвитку системних та місцевих алергічних реакцій (орального алергічного синдрому) на тлі вживання рослинних харчових продуктів. 3.Диференціальная діагностика перехресної реактивності з іншими фруктами і овочами у пацієнтів, сенсибілізованих до персику.

Маркер

Маркер істинної сенсибілізації до персику, може бути маркером перехресної реактивності з травами, деревами і продуктами харчування

Клінічна значущість

1.Виявлення істинної сенсибілізації до персику
2.Визначення перехресної реактивності з іншими фруктами і овочами

Склад показників:

Алергокомпонент персика, rPru p 3 LTP, IgE (f420)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Алергокомпонент персика, rPru p 4, IgE (f421)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Алергокомпонент персика, rPru p 1 PR-10, IgE (f419)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 5,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Інтерференція:

  • Не виявлено
  • Не виявлено

Інтерпретація:

  • Сенсибілізація до алергену персика - білку Pru p 4, що вказує на можливу перехресну реактивність з багатьма рослинними харчовими продуктами і пилковими алергенами. Сенсибілізація до алергену персика - білку Pru p 3, що вказує на можливість розвитку важких системних алергічних реакцій при вживанні в їжу персика і перехресну реактивність з багатьма рослинними харчовими продуктами.
  • Відсутність сенсибілізації до алергенів, що входять до складу дослідження
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому