Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для клієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для клієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для клієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для клієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алергокомпонент Яйця, nGal d 2, яєчний овальбумін, IgE (f232)

Змінити місто
Дослідження недоступне. Для оформлення змініть місто.

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Яєчний білок багатий білками і вважається високоалергенним. Одним із цих білків є Gal d 2, який також називають овальбуміном, і він вважається основним алергеном для яєць. Яйце вважається одним із найпоширеніших джерел харчової алергії, особливо у немовлят і дітей, з рівнем поширеності в межах 1,3-1,6%. Однак поширеність алергії на яйця серед дорослих становить менше 0,25%. Специфічний тест IgE (sIgE) на яєчний білок зазвичай використовується як початок при обстеженні пацієнта з підозрою на алергію на яйця. Тести IgE на компоненти яєць, такі як Gal d 2, використовуються для характеристики алергії на яйця. Більшість дітей з алергією на яйця з часом можуть розвинути толерантність до яєчного білка. Алергія на Gal d 2, як правило, пов’язана з невареними (сирими) яйцями. Люди з підозрою на алергію на яйця можуть відчувати алергічні реакції, такі як анафілаксія, симптоми шлунково-кишкового тракту (ШКТ), шкірні реакції та респіраторні захворювання після вживання яєчного білка. Перехресні реакції спостерігаються між овальбуміном (Gal d 2), виявленим у курячому яєчному білку та білках яєчного білка індики, качки, гуски та перехресну реакцію між овальбуміном (Gal d 2), присутнім у білку курячого яйця, та білками Gal d 5 і аповітелленіну I, присутнім у жовтку курячого яйця.Якість тесту підтверджується сертифікатом програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.


Показання для призначення

1. При підозрі на харчову алергію до яєць.

2. Для діагностики причин поганого контролю симптомів респіраторної алергії.

3. Для діагностики причин атопічного дерматиту.

4. У пацієнтів з поствакцинальними реакціями (особливо при вакцинації від грипу та жовтої лихоманки)

Маркер

Алергії на білок курячого яйця.

Клінічна значущість

Клінічні симптоми з боку шлунково-кишкового тракту (ШКТ), шкірні реакції та респіраторні симптоми після вживання сирого або поганого обробленого яєчного білка. 

Клінічні симптоми описані вище після вживання мяса птиці за рахунок  перехресних реакцій.


Склад показників:

Алергокомпонент яйця nGal d 2, яєчний овальбумін, IgE (f232)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому
Додано до кошика