гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Алергокомпонент Персика, rPru p 3 LTP, IgE (f420)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Алерген персика, Pru p 3, є неспецифічним білком переносу ліпідів типу 1 (nsLTP 1) Алерген персика, Pru p 3 nsLTP відноситься до рослинних паналлергенів через їх широке поширення серед рослинної їжі та пилку. LTP з різних рослинних продуктів і пилку можуть перехресно реагувати один з одним, що може спричинити багаторазову сенсибілізацію до рослинної їжі та призвести до синдрому LTP у пацієнтів з алергією .Перехресна реактивність Pru p 3 спостерігається з більшістю представників сімейства Rosaceae, таких як яблуня, слива, вишня та абрикос. Він також може перехресно реагувати з членами, що містять nsLTP з інших родин, таких як волоський горіх, фундук, арахіс, спаржа, салат, помідори, кукурудза, цибуля та морква. Типові клінічні симптоми алергії, спричиненої Pru p 3, включають синдром оральної алергії (ОАС), анафілаксію (ураження шлунково-кишкового тракту, нудота, блювання та діарея), генералізовану або контактну кропив’янку та іноді важку астму. Pru p 3 діє як маркерний алерген є одним з діагностичних індикаторів для виявлення алергії на плоди сімейства Rosaceae.

Показання для призначення

1. Діагностика причин харчової алергії.

2. Діагностика причин орального алергічного синдрому та анафілаксії.

3. Виявлення додаткових причин астми та алергічного риніту.

Маркер

 Маркер  алергії на плоди сімейства Rosaceae.

Клінічна значущість

Відповідальний за розвиток синдрому оральної алергії (ОАС), анафілаксію (ураження шлунково-кишкового тракту, нудота, блювання та діарея), генералізовану або контактну кропив’янку та іноді важку астму після вживання персиків, горіхів,  арахісу, спаржі, салату, помідорів, кукурудзи, цибулі та моркви.


Склад показників:

Алергокомпонент персика, rPru p 3 LTP, IgE (f420)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому