Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Ara h 9 - ліпід-транспортуючий білок (lipid transfer protein, LTP), стійкий до нагрівання і ферментаціі при травленні, тому існує ризик алергічних реакцій також на приготовлену і оброблену їжу. Ara h 9 LTP є паналлергеном з сильною перехресною реактивністю серед різних LTP рослинних продуктів. Присутність Ara h 9-специфічних IgE-антитіл часто асоційоване з системними і сильнішими реакціями на додачу до OAС.
Якість тесту підтверджується <a href="https://dila.ua/ukr/sertification/sertifikat-quality-club.html" target="_blank">сертифікатом</a> програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.
Показання для призначення
1.Діагностіка сенсибілізації до арахісу
2.Прогноз ризику перехресних реакцій при вживанні арахісу
3.Обгрунтування рекомендацій щодо елімінації арахісу
Маркер
Мажорний алерген арахісу, маркер істинної сенсибілізації до арахісу
Клінічна значущість
Виявлення первинної сенсибілізації до арахісу, обґрунтування елімінаційних заходів
Склад показників:
Алергокомпонент арахісу, rAra h9 LTP, IgE (f427)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
Інтерпретація:
Сенсибілізація до мажорному алергену арахісу Ara h 9 вказує на сенсибілізацію і можливу перехресну реактивність, найчастіше з персиком та іншими фруктами, що мають білки LTP
Відсутність сенсибілізації до аллергену арахісу Ara h 9