гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Алергопанель "Харчова алергія: Злаки та горіхи"

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Панель "Харчова-3" включає алергени круп (пшениця, вівсянка, жито, рис, кукурудза, соя) і алергени горіхів (лісовий горіх, волоський горіх, кешью, мигдаль), що відносяться до харчових алергенів, які при споживанні можуть сприяти розвитку алергічних захворювань (наприклад, атопічного дерматиту) у схильних до цього людей. Алергени горіхів вважаються одними з найбільш частих причин важкої харчової алергії.

Показання для призначення

Для діагностики алергічних захворювань, пов'язаних з сенсибілізацією до харчових алергенів. Для виявлення сенсибілізації до злаків і горіхів.

Маркер

Маркер сенсибілізації до харчових алергенів

Клінічна значущість

Визначення наявності і ступеня сенсибілізації до харчових алергенів

Склад показників:

Специфічні IgE, пшениця (f4)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, вівсянка (f7)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, жито (f5)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, рис (f9)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, кукурудза (f8)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, соя (f14)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, арахіс (f13)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, ліщина (f17)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, волоський горіх (f256)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, кешью (f202)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, мигдаль (f20)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, кунжут (f10)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 4 години Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду. Для дітей до 1 року - бажано дотриматись максимально можливого проміжку між годуваннями, або безпосередньо перед наступним годуванням.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 5,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому