Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Трихомоніаз, TRICHOMONAS VAGINALIS (InPouch ТV)

clock icon Термін виконання: 7 дн.
1370 грн

Діагностичний напрямок

Запальні захворювання органів малого тазу

Загальна характеристика

Трихомоніаз – інфекція, що передається статевим шляхом. Її збудником є Trichomonas vaginalis  одноклітинний найпростіший мікроорганізм, який паразитує в нижніх відділах сечостатевих шляхів. Дуже часто, особливо у чоловіків, інфекція перебігає безсимптомно. Клінічними проявами трихомоніазу у жінок є: аномальні вагінальні виділення (рясні, жовтувато-зелені, з запахом), свербіж зовнішніх статевих органів, болісний і почащений сечопуск, дискофорт при статевому акті. У чоловіків трихомоніаз найчастіше проявляється уретритом. Трихомоніаз часто поєднується з іншими запальними процесами сечостатевої системи (вульвовагінальним кандидозом, бактеріальним вагінозом, іншими ІПСШ (хламідіоз, M.genitalium).
Незважаючи на те, що у жінок Trichomonas vaginalis вражає лише нижні відділи сечостатевої системи, ця інфекція несе значні ризики: підвищує ризик передчасних пологів, ризик інфікуванні ВІЛ та іншими ІПСШ.
У зв’язку зі складним життєвим циклом Trichomonas vaginalis діагностика інфекції може бути утрудненою. Це обґрунтовує доцільність використання різних методів – і молекулярних і культуральних. При виявленні Trichomonas vaginalis одним із методів діагноз вважається встановленим.

Показання для призначення

• Аномальні вагінальні виділення (зміна кількості, кольору, консистенції, запаху вагінальних виділень), свербіж слизової піхви і вульви;
• Дизурія (болісний, почащений сечопуск);
• Гострий/хронічний простатит
• Контроль ефективності терапії трихомоніазу (не раніше ніж через 21 день після прийому антибактеріальних препаратів).
• Обстеження за відсутності симптомів - профілактичне обстеження на ІПСШ (необхідне тому що >50% осіб мають безсимптомний перебіг гонореї).
• В комплексі обстеження жінки з обтяженим акушерсько-гінекологічним анамнезом (передчасні пологи).
• Присутність трихомонад в описі результату рідинної цитології або мікроскопії вагінальних виділень.

Маркер

Маркер наявності збудника інфекції Trichomonas vaginalis в біоматеріалі, який досліджується

Клінічна значущість

Виявлення збудників інфекції Trichomonas vaginalis

Склад показників:

Виявлення Trichomonas vaginalis (InPouch ТV)

Метод: <Не визначено>
Діапазон вимірювань: не застосовується

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
не виявлено

                                                                    

Правила підготовки пацієнта

урогенітальний мазок (жіночий)

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):Утримуватися від статевих контактів 24 години. За 2 години Утримуватися від сечовипускання.Важливо:Проходити обстеження не раніше ніж через 24 години після будь-яких місцевих процедур (огляд гінеколога, вагінальне УЗД, кольпоскопія, застосування свічок, сперміцидів, кремів, мазей, спринцювання, тампонів та ін.) Проходити обстеження до початку протимікробної/протигрибкової терапії або як рекомендовано лікарем.Примітки:У незайманих (virgo) та до 14 років, незалежно від наявності статевого життя, приймається тільки доставлений БМ. У вагітних жінок взяття матеріалу з шийки матки або з цервікального каналу у відділеннях МЛ ДІЛА не проводиться.

урогенітальний зішкріб (чоловічий)

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):Утримуватися від статевих контактів 24 години. Припинити прийом антибактеріальних та антисептичних препаратів в ділянці взяття біоматеріалу. За 2 години Утримуватися від сечовипускання.Важливо:Проходити обстеження до початку протимікробної/протигрибкової терапії або як рекомендовано лікарем.

еякулят (In Pouch)

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):Утримуватися від статевих контактів 48 годин. За 24 години Припинити прийом антибактеріальних та антисептичних препаратів в ділянці взяття біоматеріалу. За 2 години Утримуватися від сечовипускання. Безпосередньо перед обстеженням провести туалет зовнішніх статевих органів.Примітки:Шляхом мастурбації зібрати еякулят в стерильний контейнер вдома (контейнер слід придбати у відділенні ДІЛА) або у відділенні ДІЛА за попереднім записом (перелік доступних відділень за телефоном: 0 800 217 887). Інструкція у вкладенні.

instr_IN_POUCH_TV.pdf

cеча (InPouch)

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 24 години Припинити прийом антибактеріальних та антисептичних препаратів в ділянці взяття біоматеріалу.Примітки:Здати біоматеріал сеча (перша порція ранкової сечі) можна лише у відділенні (перелік відділень, доступних для взяття БМ запитуйте за телефоном: 0 800 217 887).

instr_IN_POUCH_TV.pdf

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

урогенітальний мазок (жіночий)

Біоматеріал для дослідження: Мазок із заднього зводу піхви. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Транспортне середовище InPouch. Умови доставки: Температура від 18 до 25 градусів, 24 год.

урогенітальний зішкріб (чоловічий)

Біоматеріал для дослідження: Зішкребок із уретри. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Транспортне середовище InPouch. Умови доставки: Температура від 18 до 25 градусів, 24 год.

еякулят (In Pouch)

Біоматеріал для дослідження: еякулят (InPouch) . Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Транспортне середовище InPouch. Умови доставки: Температура від 18 до 25 градусів, 24 год.

cеча (InPouch)

Біоматеріал для дослідження: сеча (InPouch) . Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Транспортне середовище InPouch. Умови доставки: Температура від 18 до 25 градусів, 24 год.

Інтерференція:

  • Не виявлена
  • Прийом антибіотиків і / або інших антибактеріальних, протигрибкових, місцевих протизаплідних препаратів спотворює результати дослідження.

Інтерпретація:

  • Позитивний результат - в біологічному матеріалі виявлена ДНК Trichomonas vaginalis
  • Негативний результат - в біологічному матеріалі ДНК Trichomonas vaginalis не розпізнається.
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому