гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

МЛ ДІЛА взяла участь у «Школі жіночого здоров’я» - освітній програмі ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології» НАМН України

04.01.2018
Фото - МЛ ДІЛА взяла участь у «Школі жіночого здоров’я» - освітній програмі ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології» НАМН України

З 8 по 9 грудня 2017 року у міжнародному конгрес-центрі «Український дім» у Києві під егідою провідних наукових медичних установ України та за сприяння ВГО «Асоціація гінекологів-ендокринологів України» відбулася важлива для професійної спільноти подія – «Школа жіночого здоров’я».

Захід, присвячений актуальним питанням акушерства та гінекології, був організований на високому рівні із залученням науковців та провідних спеціалістів галузі. Темою освітньої програми цього разу стало «Репродуктивне здоров’я жінки 40+», адже дана проблематика викликає багато спірних питань, які хвилюють практикуючих лікарів.

В освітньому заході взяли участь 17 експертів-спікерів, які представили відвідувачам інформацію про всі нововведення та досягнення сучасної медицини у сфері збереження жіночого здоров’я. Традиційно, відкриття заходу розпочалося з вітальної промови Тетяни Феофанівни Татарчук - наукового керівника «Школи репродуктивного здоров’я», заступника директора з наукової роботи ДУ «І ПАГ НАМН України», завідуючої відділенням ендокринної гінекології ДУ «І ПАГ НАМН України», д.мед.н., професора кафедри акушерства, гінекології та перинатології НМАПО ім. П. Л. Шупика, президента ВГО «Асоціація гінекологів-ендокринологів України», член-кор. НАМН України. У своїй доповіді Тетяна Феофанівна розповіла про інволюцію репродуктивної системи і про попередження ускладнень цього періоду в житті жінки.

Доповіді інших спікерів, що були представлені у перший день, торкалися різних аспектів жіночого здоров’я в елегантному віці. Зокрема, обговорювалися обумовлені гормональним фоном вікові та естетичні зміни шкіри і можливі шляхи вирішення цієї проблеми, а також дієта та принципи корекції ваги. Значну увагу було приділено сексуальному здоров’ю жінки після 40 років, ризикам під час вагітності у цьому віці та естетичній гінекології. З доповіддю «Кістковий метаболізм у перехідному періоді: погляд ендокринолога» виступила Бобрик М. І. - науковий консультант МЛ ДІЛА, к.мед.н., доцент кафедри ендокринології НМУ ім. О.О. Богомольця, член Європейської асоціації ендокринологів. Марина Іванівна представила до уваги професійної спільноти актуальні питання щодо перебігу остеопорозу у жінок. У скринінгу ризику розвитку остеопорозу провідна роль належить дослідженню β-Cross Laps (β-СTx). Він регламентований для жінок у постменопаузі, а також пацієнтів, що мають ризик вторинного остеопорозу та чоловіків віком від 50 років. Показаннями для визначення β-Cross Laps, окрім скринінгу ризику остеопорозу, є також вибір препарату для терапії, моніторинг ефективності лікування і контроль комплайенса пацієнта, а також визначення періодів перерви та відновлення терапії остеопорозу. 

Другий день Школи запам’ятався жвавими дискусіями та обговореннями актуальних тем: клімактеричних розладів, особливостей стану щитоподібної залози на тлі інволюції та зростання ризику виникнення онкологічної патології у жінок старшого віку. Не лишилася поза увагою спеціалістів і поширена та позавікова проблема ендометріозу, що й досі ставить гінекологам безліч питань у плані діагностики та лікування.

За два дні медичну виставку відвідали більше 500 практикуючих акушерів-гінекологів з різних регіонів країни.

Порадувала гостей та учасників різнопланова науково-практична програма заходу: конференції, семінари, круглі столи, практикуми, дискусії, а також розважальна концертна програма.

Освітня програма «Школа жіночого здоров’я» об'єднала кращих фахівців з України для спілкування, отримання цінних знань, обміну досвідом та підвищення кваліфікації.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому