гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Безпека понад усе: чому не варто боятися COVID-19 у відділеннях ДІЛА

12.04.2021
Фото - Безпека понад усе: чому не варто боятися COVID-19 у відділеннях ДІЛА


Складна епідемічна ситуація внесла корективи у повсякденне життя і поставила нові вимоги. Під загрозою опинилося суспільне життя та здоров’я громадян – адже ніхто не відмінив інші потреби та хвороби. І так само, як і раніше потрібно здавати аналізи хворим на АІТ, цукровий діабет та інші хронічні недуги, піклуватися про фізіологічний перебіг вагітності та контролювати рівень електролітів у крові при важких інфекціях. І так само потрібно ходити в магазин за продуктами, діставатися до роботи, відвідувати лікувальні заклади та відділення лабораторії. Тому ми в першу чергу подбали про те, щоб ви були спокійними, коли прямуєте до нас.

Які протиепідемічні заходи ми проводимо у відділеннях

В зв’язку з епідемією коронавірусної інфекції ми посилили щоденні санітарно-гігієнічні та ввели додаткові протиепідемічні заходи у відділеннях, щоб виключити передачу вірусу від людини до людини. Ми створили безпечний простір для наших клієнтів та персоналу, щоб ви змогли вчасно піклуватися про своє здоров’я у повному обсязі. У нас забезпечується:

1. Контроль за кількістю відвідувачів: ми дбаємо про те, щоб у відділеннях не створювалися черги та натовп, слідкуємо за дотриманням дистанції при одночасному знаходженні у приміщенні відділення декількох людей. Ми просимо клієнтів заздалегідь планувати візит до нашого відділення.Ознайомитись з графіком роботи відділень можна за посиланням, там же можна дізнатися про найбільш завантажені години та найближчі відділення, щоб уникнути черг.

Наші працівники роблять усе можливе аби скоротити час очікування. Ми подовжили час роботи відділень, тому немає потреби намагатися потрапити у відділення в час пік, зверніть, будь ласка, на це увагу, якщо у вас є вільний час протягом дня.

Подивитись графік роботи відділень для ПЛР-тестів на COVID-19 можна тут.

Окрім того, за розширеним графіком діагностику COVID-19 можна пройти у відділеннях за адресами:

Щоб заощадити 10 хвилин вашого часу у відділенні, які потрібні для реєстрації, заповнюйте, будь ласка, онлайн анкету-направлення перед візитом до відділення. Запевняємо, що ми не загубимо жодної анкети. 

Заповнити анкету можна прямо зараз, вона знаходиться тут


2. Контроль за використанням засобів індивідуального захисту: кожен відвідувач повинен бути в масці, на вході ви можете обробити руки антисептиком та вдягнути бахіли і рукавички. Якщо ви забули маску вдома, наші медсестри видадуть маску у відділенні безкоштовно. Використані засоби захисту можна викинути на виході у спеціально призначений для цього смітник. Персонал забезпечується засобами захисту на зміну та проводить обробку рук та незмінних частин одягу (взуття) деззасобами декілька разів за зміну відповідно до інструкції.Зверніть увагу, що дані необхідно вносити відповідно до зазначених у паспорті (українському та закордонному).

3. Контроль дезінфекційного режиму: всі доступні поверхні обробляються кожні 30 хвилин або після кожного відвідувача, якщо він не користувався рукавичками. Ми пропонуємо по можливості використовувати безконтантні методи оплати. Також проводимо кварцювання приміщень та поточне прибирання з використанням деззасобів, розрахованих на період епідемії і посилили вентиляційний режим.

4. Розділення потоків: ми відокремили пацієнтів, яким потрібні загальні дослідження для контролю стану свого здоров’я від тих, хто бажає пройти обстеження на COVID-19, щоб не наражати на небезпеку жодного з наших клієнтів.

- ми виокремили відділення, в яких проводиться взяття мазків на коронавірус та проводимо прийом у різний час: до обіду – загальні дослідження, після обіду – взяття мазків на COVID-19.

із переліком відділень та часом взяття мазків на коронавірус можна ознайомитися тут


- ми не приймаємо у відділеннях пацієнтів з ознаками ГРВІ та наполегливо просимо усіх, хто має загальне нездужання, закладеність носа, нежить, першіння у горлі, кашель, підвищену температуру – залишатися вдома та не наражати на небезпеку оточуючих. Ми створили додаткові мобільні бригади для виїзду додому або в ЛПУ та розширили карту покриття для вашої зручності. Ми намагаємося працювати якомога оперативніше, щоб виконати усі ваші замовлення у найкоротший термін.

з порядком виклику медсестри додому можна ознайомитися тут


Всі матеріали, що використовуються медсестрами при обслуговуванні пацієнтів вдома, одноразові і утилізуються відповідно до вимог протиепідемічного режиму.
Зауважте, що викликати медсестру додому можна також в разі, якщо вам потрібні загальні дослідження, і ви не бажаєте пересуватися громадським транспортом і відвідувати відділення.

При COVID-19 важливо вчасно спрогнозувати важкий перебіг, щоб звернутись по лікарську допомогу. Виявити і попередити ризик розвитку ускладнень на тлі коронавірусної інфекції допоможуть:
 

Піклуємося про вашу безпеку та бажаємо вам здоров’я!

 

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому