гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
F
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Результат захищено - подорож без проблем гарантовано

19.04.2021
Фото - Результат захищено - подорож без проблем гарантовано

У більшості країн світу ввели жорсткі вимоги щодо оформлення і змісту бланків з результатами ПЛР-тестів. Тест має бути зданий у сертифікованій лабораторії, результат повинен міститись на офіційному бланку на англійській мові із мокрою печаткою та QR кодом. Це необхідна міра, яку країни прийняли у зв'язку з тим, що останнім часом почастішали випадки підробки медичних довідок з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19.

Всі бланки результатів ПЛР-тестів в ДІЛА захищені від підробок QR-кодом. QR-код – це зображення-посилання на сайт лабораторії та електронний результат тесту. Після сканування спеціальним сканером, на екрані відображається інформація, яка дублює дані на паперовому носії та додатково підтверджує достовірність результату.  Якщо QR-код не сканується - це свідчить про відсутність замовлення в лабораторії.

QR-код є унікальним, а посилання веде на офіційний сайт лабораторії і сторінку з вашим результатом, де вказується наступна інформація:

  • дані про пацієнта, який проходив дослідження;
  • точна дата та час проходження тестування (взяття біоматеріалу);
  • результат дослідження;
  • повна назва тесту та метод його проведення.
     

Дослідження в ДІЛА виконуються на сучасному обладнанні, результати надійно захищені від підробок та відповідають вимогам до оформлення бланків результатів в країнах по всьому світу. Лабораторія працює за міжнародними стандартами якості та має атестат акредитації ISO 15189 на всі дослідження, в тому числі по COVID-19. Результати визнаються не тільки в Україні, а й за її межами.  ДІЛА входить до переліку лабораторій, які співпрацюють з Центром громадського здоров'я МОЗ України, тому за результатами досліджень ви без проблем можете поїхати за кордон або достроково припинити самоізоляцію вдома.

Якщо ви збираєтеся в подорож, робоче відрядження, в гості до родичів або друзів, обов'язково ознайомтеся з вимогами в'їзду в країну. Не звертайтесь до сумнівних осіб, що пропонують підроблені документи! Це може обернутися не тільки скасованою поїздкою і зіпсованими планами. Для людини, яка використовує підроблену довідку, передбачена відповідальність – від штрафу 850 гривень до двох років обмеження волі.

 

Звертаємо увагу, що ДІЛА не співпрацює з приватними особами та сумнівними організаціями, які надають/продають медичні довідки. Методи захисту, які використовує лабораторія, дозволяють виключити можливість появи підроблених бланків та використання персональних даних клієнтів третіми особами.

Пам'ятайте, що коронавірусна інфекція часто протікає безсимптомно, тому лабораторна діагностика необхідна для того, щоб своєчасно виявити хворих та попередити розповсюдження інфекції. Користуючись послугами сумнівних організацій, ви наражаєте на небезпеку себе і своїх близьких.

Пройти ПЛР-дослідження можна у відділеннях ДІЛА або скористатись послугою «Виклик медсестри додому». 

Подорожуйте безпечно та впевнено!

 
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому