Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Всеукраїнський форум «Україна-30. Коронавірус: виклики і відповіді»

17.02.2021
Фото - Всеукраїнський форум «Україна-30. Коронавірус: виклики і відповіді»

У Києві 8-10 лютого відбувся Всеукраїнський форум “Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді” за участі представників української влади, Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, міжнародних організацій, науковців, журналістів та духовенства. Захід проходив у форматі відкритого майданчику для суспільного обговорення пандемії COVID-19 та шляхів її подолання. Основними питаннями, що піднімалися на форумі стали: боротьба з пандемією, стан охорони здоров'я, економіки та освіти, допомога населенню та співпраця з міжнародними фінансовими організаціями, вакцинація та протидія дезінформації.

До участі у Форумі було запрошено також медичну лабораторію ДІЛА, як представника приватного сектору медицини, лабораторної галузі та безпосереднього учасника боротьби із COVID-19. Як медична лабораторія, ДІЛА одна з перших в країні включилась в тестування поряд із державними лабораторіями, надала свої потужності і досвід для вирішення питання вчасної діагностики та тестування населення за потребою.

В рамках Форуму ДІЛА розгорнула мобільну лабораторію та представила наживо процес тестування на COVID-19. Всі бажаючі могли пройти тестування на антитіла IgG для визначення імунної відповіді, щоб дізнатися чи зустрічався організм вже з коронавірусом раніше, ПЛР тест або швидкий експрес тест на антиген. Тестування проходило із дотриманням всіх протиепідемічних заходів та регламенту згідно Наказу МОЗ України № 722. Сумарно за 3 дні заходу тестування пройшли 250 учасників.

В рамках діалогу з бізнесом Генеральний директор ДІЛА Олексій Володимирович Бабич взяв участь в круглому столі, де обговорювалися питання партнерства медичної системи з бізнес-сектором "Бізнес та COVID-19".

Одним із нагальних питань, яке цікавило усіх представників медичної спільноти стало питання вакцинації. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн пообіцяла, що у лютому Україна отримає вакцини від COVID-19.

«Ми створили глобальну ініціативу COVAX. Завдяки COVAX лікарі й медперсонал України одержать перші вакцини вже цього місяця. Ще мільйони доз вакцини надійдуть до України до літа», — зазначила Урсула фон дер Ляєн. Загальна кількість вакцин, які Україна отримує за цією ініціативою, — 8 млн доз.

Крім того, топ-представники Європейського Союзу доповіли про міжнародний досвід боротьби з коронавірусом і його імплементацію в Україні, а також обговорили план дій щодо вакцинації і перспективи відкриття кордонів країн. 

Зазначимо, що Форум відбувся за підтримки Всесвітньої організації здоров’я, UNICEF та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) із суворим дотриманням вимог карантину.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому