гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
F
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

ДІЛА в Дії: бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів

02.11.2021
Фото - ДІЛА в Дії: бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів

 

Шановні клієнти!

Маємо для вас чудову новину, яка зробить ваше життя зручним та зрозумілим. Відсьогодні ДІЛА спільно з Мінцифри, МОЗ та НСЗУ однією з перших медичних лабораторій України долучається до бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів у застосунку Дія. Ми передаватимемо дані про негативний результат ПЛР тесту, на підставі якого генеруватиметься Сертифікат.

Які дослідження підходять для генерації COVID-сертифікату в Дії?

Дані усіх ПЛР-тестів ДІЛА інтегруються із застосунком Дія:

Зауважте, що експрес-тест на Антиген не підходить для отримання COVID-сертифікату.

Як згенерувати сертифікат у Дії? Все просто!

Сертифікат про ПЛР-тестування генерується так само, як і COVID-сертифікат про вакцинацію.

  1. Після отримання негативного результату ПЛР тесту зареєструйтесь за посиланням
  2. Отримайте інструкцію від Дія та оновіть застосунок в PlayMarket або AppStore до останньої версії (натисніть кнопку Оновити біля застосунку Дія. Тепер ви використовуєте Дія beta.)
  3. В меню "Послуги" оберіть пункт «Медичні послуги», далі - пункт "COVID-сертифікати".
  4. Оберіть тип сертифікату «Негативний ПЛР-тест».
  5. Надайте згоду на отримання даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) до Дії та підпишіть його за допомогою Дія.Підпис або BankID.

У разі наявності інформації про ваш негативний ПЛР тест дані підтягуються автоматично і вже за кілька хвилин сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в Дії.

Сертифікат у Дії – це зручно. Відтепер вам не потрібно чекати на паперовий варіант результату ПЛР-тесту або йти за ним у відділення, адже він – у переліку офіційних документів офіційного державного застосунку. Із COVID-сертифікатом на підставі ПЛР-тесту ви можете вільно подорожувати та отримати доступ до тих сервісів та послуг, які вимагають тестування на COVID.

Актуальний режим в’їзду й транзиту в різні країни світу перевіряйте на інтерактивній онлайн-мапі Міністерства закордонних справ України.

Але не забувайте, що сертифікат дійсний 72 години (від моменту взяття біоматеріалу), тож плануйте обстеження з урахуванням чинних вимог.

Зверніть увагу! Для передачі негативного результату ПЛР тесту як універсальний ідентифікатор пацієнта використовується ідентифікаційний код. Тому при заповненні анкети перед ПЛР-тестуванням необхідно: поставити галочку про необхідність завантаження результату тесту в додаток Дія та заповнити поле для внесення ідентифікаційного коду.

 

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому