гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Роз’яснення ТОВ «МЛ «ДІЛА» щодо розміщення діагностичних центрів компанії у житлових будинках

08.06.2021
Фото - Роз’яснення ТОВ «МЛ «ДІЛА»  щодо розміщення діагностичних центрів компанії у житлових будинках

Медична лабораторія ДІЛА вважає за необхідне дати пояснення та обґрунтування своїм діям щодо відкриття відділень діагностичного центру компанії в нежитлових приміщеннях житлових будинків.

Чому ми розміщуємо відділення в житлових будинках?

Медична лабораторія ДІЛА завжди керується принципами створення безпечного простору для здоров’я та життя людей в Україні. Наша мета – щоб кожен мав можливість піклуватися про своє здоров'я за допомогою якісної, безпечної та достовірної лабораторної діагностики.

Доступність діагностики – ще один фактор, важливий для надання своєчасного та зручного сервісу. Обираючи приміщення у житловому будинку, нашою метою є забезпечення мешканців прилеглих територій якісною та оперативною лабораторною діагностикою. В умовах перенавантаження системи охорони здоров’я в період пандемії нові відділення гостро потрібні громадянам України з метою контролю стану свого здоров’я.

Утім, медична лабораторія ДІЛА буде відкривати відділення лише там, де мешканці дійсно потребують такого сервісу та підтримують таке сусідство.

Чи це законно?

Медична лабораторія ДІЛА завжди працює виключно у рамках чинного законодавства України та дотримується усіх вимог згідно з Державними санітарними нормами і правилами «Санітарно-протиепідемічні вимоги до установ охорони здоров'я», які надають медичну (медико-санітарну) допомогу.

Розміщення відділень у житлових будинках здійснюється виключно у нежитлових приміщеннях, розміщених на першому поверсі, які мають окремий вхід, окремий канал вентиляції і призначені для об'єктів громадського призначення. Тож таке розміщення завжди є законним та повністю безпечним для навколишнього оточення.

Чи є відвідування діагностичного центру ДІЛА безпечними?

У відділеннях діагностичних центрів ДІЛА чітко дотримується жорстких стандартів безпеки як для своїх клієнтів, так і для співробітників, які наразі проходять другий етап вакцинації. Компанія дотримується правил дезінфекції та стерилізації, а також виконує вимоги з утилізації медичних та побутових відходів відповідно до чинного законодавства через спеціалізовані компанії.

Безпечність наших відділень підтверджена перевірками відповідних інстанцій, регулярним внутрішнім контролем та міжнародними сертифікатами відповідності стандартам світової якості (ISO 15189, ISO 9001).

Чому виникають страхи щодо сусідства з медичними закладами?

Ми ставимося з розумінням до побоювань людей під час пандемії з приводу можливості поширення збудників інфекції та бажання зменшити ризики для свого здоров’я та здоров’я дітей. Однак, вважаємо, що подібні страхи виникають від дефіциту об’єктивної інформації, загальної недовіри до якості роботи медичних установ або ж є результатом так званої інфодемії – епідемії дезінформації щодо походження та розповсюдження вірусу COVID-19. Про це наголошувала ВООЗ у лютому 2020 року у відповідь на низку агресивних виступів частини світового населення з блокування діяльності медичних закладів і погроз у бік медичних працівників, які самовіддано виконували свій обов'язок.

Варто зазначити, що у більшості розвинених європейських країнах розміщення відділень або кабінетів діагностичних центрів в нежитлових приміщеннях житлових будинків є звичайною практикою. В Україні десятки сотень приватних відділень відкриті і функціонують в житлових будинках, надаючи своєчасний і максимально наближений до людей медичний сервіс.

Медична лабораторія ДІЛА вже протягом 23 років працює на благо суспільства та активно розвиває лабораторну діагностику в Україні. Ми з повагою ставимось до здоров’я кожної людини, гарантуючи безпеку та створюючи атмосферу турботи.

ДІЛА вибирають за високий професіоналізм, турботливе ставлення до людей та точність результатів досліджень.

Запрошуємо усіх охочих за потреби завітати до найближчого відділення ДІЛА та отримати власний досвід про рівень нашої безпеки та сервісу.

З повагою до Вашого здоров’я, ДІЛА

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому