гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

МЛ ДІЛА взяла участь у науково-практичній конференції «Актуальні питання дитячої гастроентерології»

12.12.2017
Фото - МЛ ДІЛА взяла участь у науково-практичній конференції «Актуальні питання дитячої гастроентерології»

29-30.11.17 р. в Києві у конференц-залі «Депо» відбулася науково-практична конференція «Актуальні питання дитячої гастроентерології», в якій МЛ ДІЛА з успіхом представила провідним фахівцям в області дитячої гастроентерології інноваційні дослідження для діагностики целіакії.

У рамках конференції з доповіддю «Алгоритми діагностики целіакії» виступив професор Раймунд Фідлер, директор з розвитку Thermo Fisher Scientific, Німеччина.

Професор акцентував увагу професійної аудиторії на алгоритмах діагностики целіакії, рекомендованих європейською асоціацією педіатрів-гастроентерологів ESPGHAN. Згідно з даними алгоритмами фахівці радять ставити діагноз «целіакія» без додаткової біопсії тільки на підставі лабораторних тестів у разі, якщо tTG IgA в 10 разів та більше перевищує межу норми, позитивний тест EMA і наявний хоча б одного клінічного симптому целіакії. Якщо титр tTG IgA менше, ніж в 10 разів перевищує межу норми, то для діагностики необхідно проводити біопсію. Дітям до двох років, з причини низької чутливості до тканинної трансглютамінази рекомендується визначати антитіла до деамінованих пептидів гліадину.

Також професор Раймунд Фідлер детально зупинився на дослідженні ProCeDe, що представляє собою валідацію діагностичної оцінки целіакії алгоритмом, запропонованим ESPGHAN 2017.

Дане дослідження підтвердило високу діагностичну точність запропонованого алгоритму з використанням інноваційних тестів для діагностики целіакії - 99,75% (399 пацієнтів) без проведення біопсії. Професор рекомендував для діагностики високочутливі тести компанії Phadia, які проводяться на базі МЛ ДІЛА.

Доповідь професора з Німеччини викликала великий інтерес серед присутніх фахівців в області гастроентерології та дозволила дізнатися про європейський досвід і рекомендації з діагностики целіакії. Лікарі активно підходили до стенду, обговорювали доповіді, цікавилися особливостями досліджень МЛ ДІЛА для щоденного використання у лікарській практиці.

 

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому