гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

МЛ ДІЛА провела Колегію для професійного співтовариства на тему «Дискутабельні питання та можливості їх вирішення у практиці акушера-гінеколога»

11.12.2017
Фото - МЛ ДІЛА провела Колегію для професійного співтовариства на тему «Дискутабельні питання та можливості їх вирішення у практиці акушера-гінеколога»

1 грудня 2017 року відбулася професійна Колегія партнерів МЛ ДІЛА на тему «Дискутабельні питання і можливості їх вирішення у практиці акушера-гінеколога». Захід, який з успіхом пройшов у IQ Business Center, відвідали більше 80 акушерів-гінекологів Києва.

Традиційні Колегії партнерів МЛ ДІЛА об’єднують провідних фахівців медичної галузі. Тут учасники обмінюються досвідом, ініціюють професійні дискусії та обговорюють інновації. Цього разу фокус уваги акушерів-гінекологів зосередився на алгоритмах пренатального скринінгу та сучасному погляді на інфекції, що передаються статевим шляхом.

Відкриваючи Колегію, у привітальній промові медичний директор МЛ ДІЛА І. В. Сідорова підкреслила, що досвід, накопичений за 20 років розвитку лабораторії, зобов’язує МЛ ДІЛА першою впроваджувати клінічно значущі технології та сприяти їх популяризації.

Особливий інтерес у присутніх викликала доповідь «Сучасні стратегії пренатального скринінгу», з якою виступив М. П. Веропотвелян, доктор медичних наук, головний лікар Міжобласного центру медичної генетики та пренатальної діагностики у м. Кривий Ріг. Він розповів про еволюцію алгоритмів пренатальної діагностики хромосомної патології та останні світові тенденції у цьому напрямку.

Доктор медичних наук Г. М. Бондаренко, завідувач відділенням ІПСШ Інституту дерматології та венерології НАМН України, висвітлив у своїй доповіді тему синдрому Рейтера та роль хламідійної, мікоплазменної та уреаплазменної інфекцій у його розвитку.

На Колегії виступив також відомий акушер-гінеколог, онкогінеколог вищої категорії С. Л. Неймарк, підкресливши у своїй доповіді про Trichomonas vaginalis важливість суворого дотримання усіх правил забору біологічного матеріалу для їх виявлення. Крім того, він представив аудиторії перелік оптимальних середовищ для виявлення трихомонад. Важливе місце у цьому списку посідає середовище InPouch™ TV (США, Канада), застосування якого в МЛ ДІЛА відкрило нові можливості для виявлення трихомонадної інфекції культуральним методом.

Доповідь кандидата медичних наук О. А. Бурки, асистента кафедри акушерства і гінекології №1 НМУ ім. О. О. Богомольця та наукового консультанта МЛ ДІЛА, була присвячена темі папіломавірусу людини та останніх наукових даних про його діагностику. Ольга Анатоліївна також ознайомила учасників Колегії з підсумками 31-го Європейського конгресу International Union against Sexually Transmitted Infections (IUSTI), який з 31 серпня до 2 вересня проходив у Гельсінкі (Фінляндія).

Завдяки формату роботи Колегії учасники з цікавістю включались у професійні дискусії, отримували вичерпні відповіді спікерів на свої запитання. Запрошені лікарі відзначили високий рівень проведення цієї зустрічі та цінність регулярних Колегій як майданчиків для обміну досвідом та розвитку професійної спільноти.

 

 

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому