Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

МЛ ДІЛА провела вебінар для практикуючих лікарів, присвячений актуальним питанням алергології

17.07.2018
Фото - МЛ ДІЛА провела вебінар для практикуючих лікарів, присвячений актуальним питанням алергології

Медична лабораторія ДІЛА 7 червня 2018 року провела вебінар на тему «Нові можливості діагностики алергії» для лікарів-алергологів. Експерти лабораторної діагностики у підготовці інформаційних матеріалів для заходу, в першу чергу, орієнтуються на найбільш актуальну тематику, яка хвилює професійну спільноту. Метою проведення вебінару було надання інформації про нові дослідження для діагностики харчової і інгаляційної алергії в МЛ ДІЛА .

Особливістю стало те, що вперше в онлайн-заході мали можливість брати участь лікарі з будь-якого куточку України, а також із глядачів перетворюватися у реальних співрозмовників і спілкуватися з лектором або між собою, ставити запитання і одразу отримувати відповіді. 

Використання технології web-ex дозволило лікарям прослухати доповідь лектора INUNIMAI, керівника представництва Phadia AB Олександра Хіля. Доповідь була присвячена огляду мікрочипових технологій, що представлені в Україні, зокрема Alex та ISAC.У лікарів була можливість задати питання як по цій темі, так і стосовно нових досліджень, що представлені тільки в МЛ ДІЛА.
Спікери, що взяли участь у заході - лікарі з великим практичним досвідом лікувальної та наукової роботи, лідери думок у галузі алергології. Доповіді, насамперед, включали клінічні приклади і алгоритми їх використання у практиці лікаря-клініциста за допомогою нових досліджень від МЛ ДІЛА для діагностики алергії .

З доповіддю «Нові молекули для діагностики харчової алергії» виступила к.мед.н., науковий співробітник відділу клінічної алергології ДУ "Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України" Наумова Ольга Олександрівна. Спікер акцентувала увагу аудиторії на можливостях діагностики харчової алергії на м’ясо, рибу та морепродукти, пшеницю, фрукти, арахіс, яблуко, сою в МЛ ДІЛА.
Велику зацікавленість викликала доповідь Ольги Олександрівни стосовно нових, доступних в МЛ ДІЛА, досліджень специфічних IgE до стафілококових ентеротоксинів класів А, В, С,TSST. Спікер зупинилася на питанні схильності до колонізації St. aureus у пацієнтів з алергічним ринітом та поліпозним риносинуситом, таким чином підкресливши необхідність визначення специфічних IgE до стафілококових ентеротоксинів для підтвердження участі антигену в рамках діагностики алергічного риніту і поліпозного риносинуситу.

Вебінар продовжився доповіддю доктора медичних наук, заслуженого лікаря України, керівника Центру алергічних захворювань верхніх дихальних шляхів ДУ "Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України" Гогунської Інни Володимирівни на тему «Діагностика алергії до трав». У доповіді був зроблений акцент на важливості використання нових досліджень від МЛ ДІЛА в діагностиці алергії на трави, а саме алергокомпонентів тимофіївки, солянки, подорожника. Також в рамках вебінару відбулася національна презентація молекули Der p23, тому що відповідно до нових даних, 74% пацієнтів з алергією на кліща домашнього пилу сенсибілізовані до Der p 23, а 4-6% - моносенсибілізовані тільки до даного алергокомпоненту кліща.

Вебінари від МЛ ДІЛА, присвячені актуальним темам алергології, дозволяють отримувати знання, ділитися досвідом і спілкуватися з колегами у зручному та сучасному форматі.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому