гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

МЛ ДІЛА взяла участь у професійних заходах, присвячених проблемі патології шийки матки

13.06.2018
Фото - МЛ ДІЛА взяла участь у професійних заходах, присвячених проблемі патології шийки матки
 
2 та 9 червня відбувся ряд тренінгів для практикуючих акушерів-гінекологів на тему «Кольпоскопія в діагностиці норми і патології шийки матки», розроблених старшим науковим співробітником відділення онкогінекології Інституту раку, к.мед.н. Лигирдою Н.Ф., які з великим успіхом пройшли у Рівному та Дніпрі і зібрали велику професійну аудиторію. 
 
Мета зустрічі полягала у створенні дискусії навколо теоретичних і практичних проблем, що стосуються актуального для всіх жінок питання діагностики патології шийки матки. В авторському тренінгу були повністю розкриті тонкощі кольпоскопічного дослідження, доступно викладена методика проведення та сучасна кольпоскопічна класифікація. В ході доповіді піднімалися не лише теоретичні аспекти, а й наводилися наочні приклади, ілюстровані більше, ніж 200 кольпофотограмами з особистої практики.
 
Були проаналізовані сучасні методи скринінгу шийки матки, такі як ПАП-тест методом рідинної цитології, ВПЛ-тестування, розширена кольпоскопія, зі зверненням уваги на можливість їх виконання в МЛ ДІЛА:
  • reflex test на папіломавірус – можливість виконання на ВПЛ протягом 14 днів з попередньо взятого матеріалу для Пап-тесту методом рідинної цитології (технологія SurePath BD), в першу чергу рекомендовано жінкам, які отримали результат ПАП-тесту ASCUS, незалежно від віку пацієнтки;
  • co test скринінг – одночасне виконання Пап-тесту методом рідинної цитології (технологія SurePath BD), Комплексного генотипування ДНК ВПЛ в напівкількісному форматі методом REAL TIME 28 онкотипів, рекомендований жінкам від 30 років.  
На даному тренінгу МЛ ДІЛА представляла сучасні можливості лабораторної діагностики у якості ексклюзивного партнера. Для всіх учасників заходу було підготовлено інформаційні матеріали, розроблені відповідно до сучасних вимог лабораторної діагностики спеціалістами МЛ ДІЛА: «Скринінг раку шийки матки» та «Комплексне генотипування ДНК ВПЛ 28 генотипів у напівкількісному форматі методом REAL TIME», «BRCA», протокол кольпоскопії.
 
В цілому тренінг залишив по собі позитивні враження та безліч схвальних відгуків з побажанням регулярно проводити подібні заходи для медичної спільноти.  
 
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому