гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Київ посилює карантинні заходи!

28.10.2021
Фото - Київ посилює карантинні заходи!

 

За результатами брифінгу мера столиці Віталія Кличка, який відбувся 28 жовтня, у Києві з 1 листопада будуть посилені заходи карантину ще до рішення Надзвичайної комісії.

Що зміниться?

Отримати доступ до більшості об’єктів інфраструктури зможуть лише ті, хто має Сертифікат про вакцинацію або негативний результат ПЛР-тесту чи швидкого тесту на АГ. Такими об`єктами стануть:

  • заклади громадського харчування;
  • спортзали та фітнес-клуби;
  • готелі;
  • торгові центри;
  • ЦНАПи та заклади соцзахисту.
     

Масові заходи також зможуть відбутися за умови відвідування тільки вакцинованими учасниками або з негативним результатом ПЛР-тестування чи швидкого тесту на АГ.

Діти віком до 18 років зможуть відвідувати вищеназвані заклади тільки в супроводі дорослих, які мають ПЛР-тест чи експрес-тест на АГ або сертифікат про вакцинацію.

Учні 1-11 класів столичних шкіл переходять на дистанційне навчання до покращення епідемічної ситуації. У той же час дитячі садки працюватимуть, за умови 100-відсоткової вакцинації усіх працівники ДНЗ.

Чи працюватиме транспорт?

Транспорт у Києві працюватиме у звичайному режимі, але потрібно буде дотримуватись певних умов:

  • наявний COVID-сертифікат чи негативний ПЛР-тест чи швидкий тест на АГ;
  • масковий режим;
  • кількість пасажирів не більше посадочних місць.
     

Перевірки будуть проводитись вибірково.

Нагадуємо, що швидко отримати результат ПЛР-тесту ви можете в ДІЛА. Адже тільки у нас до вашої уваги пропонується три види ПЛР-тестів і ви можете обирати, який потрібен саме вам залежно від терміну видачі результату або необхідного обсягу дослідження (виявлення мутацій).

Для пересування транспортом ви можете обрати експрес-тест на визначення антигену коронавірусу, результат якого буде готовий вже за 25-30 хвилин.

Перелік відділень, де проводиться швидкий тест на антиген розміщено за посиланням у розділі «Де пройти обстеження»: «Швидкий тест АГ/Оберіть відділення».

Бережіть себе та оточуючих!

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому