гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

МЛ ДІЛА провела вебінар, присвячений найбільш актуальним питанням алергології

31.10.2017
Фото - МЛ ДІЛА провела вебінар, присвячений найбільш актуальним питанням алергології

23.10.17 МЛ ДІЛА за доброю традицією зібрала провідних фахівців в області алергології та лікарів-алергологів м. Києва для обговорення актуальних питань харчової алергії, диференціальної діагностики алергії на глютен і целіакії в форматі вебінару. Захід пройшов з великим успіхом, про що свідчить присутність понад 20 лікарів.

Вступне слово належало лектору INUNIMAI, керівнику представництва Phadia AB Олександру Хілю, який, привітавши зацікавлену аудиторію, в своїй доповіді детально зупинився на перевагах використання технології Immunocap, покладеної в основу досліджень молекулярної алергодіагностики, що успішно застосовується в МЛ ДІЛА. Доповідач підкреслив, що МЛ ДІЛА - одна з небагатьох лабораторій в Україні, яка має сертифікат про успішну участь в Quality Club™ - програмі оцінки якості для тестів специфічного IgE.

Використання сучасної технології web-ex дозволило лікарям прослухати доповідь професора з Європи Петри Цігльмайер - медичного директора Vienna Challenge Chamber, присвячений передовому досвіду застосування молекулярної алергодіагностики. У своїй доповіді професор акцентувала увагу на особливості розвитку алергічної реакції у відповідь на різні харчові алергени, такі як профіліни, PR-10 білки, проламіни, тропоміозини, парвальбуміни і детально зупинилася на необхідності комплексного підходу до діагностики: проведення скринінгів, використання екстрактів та молекулярної діагностики для визначення справжньої причини алергії. Крім того, спікер приділила особливу увагу практичній цінності досліджень молекулярної алергодіагностики і розбору клінічних випадків. Після закінчення доповіді практикуючі лікарі мали чудову можливість задати питання, отримати вичерпні відповіді «з перших вуст» і обмінятися досвідом з професором.

З доповіддю «Всі види непереносимості глютену» виступила к.мед.н., доцент ДУ "Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломойченка НАМН України" Наумова Ольга Олександрівна. У доповіді були докладно висвітлені особливості діагностики харчової алергії на глютен, целіакії і непереносимості глютену. Ольга Олександрівна зробила акцент на нових дослідженнях МЛ ДІЛА - Антитіла до гліадину (дезаміновані пептиди) IgG, Антитіла до гліадину (дезаміновані пептиди) IgА, які за рахунок визначення саме дезамінованих пептидів гліадину, є найбільш чутливими, що дозволяє отримати точний і достовірний результат.

Лікарі високо оцінили значимість вебінару, завдяки якому відбувається розширення рамок професійного спілкування. Теми доповідей викликали жваву дискусію, що підтверджує актуальність даного формату і високий інтерес до досліджень високої якості від МЛ ДІЛА.

Провідні алергологи висловили подяку МЛ ДІЛА за організацію цікавих заходів на високому рівні, які допомагають їм удосконалювати свій професійний рівень, і виявили бажання брати участь в заходах МЛ ДІЛА надалі.

 

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому