гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Як отримати довідку для виїзду за кордон з результатом ПЛР-тесту на коронавірус

14.07.2020
Фото - Як отримати довідку для виїзду за кордон з результатом ПЛР-тесту на коронавірус
 
Карантин послаблено в багатьох країнах і, в залежності від епідемічної обстановки, потроху починають відкриватися кордони, поновлюється міжнародне транспортне сполучення. Хтось з нетерпінням чекав, коли знову можна буде подорожувати без обмежень, у когось заплановані робочі поїздки, хтось мріє відпочити біля моря-океану. Але спочатку потрапити в іншу країну буде не так-то просто.
 

Які умови в'їзду за кордон і які документи потрібно мати з собою при плануванні подорожі після карантину?

 
Починаючи з 15 червня деякі країни Європи, в яких захворюваність на COVID-19 стабілізувалася, відкрили кордони для відвідування. Існує надія, що поступово стануть доступними всі країни регіону, але на даний момент туристів приймають тільки за певної умови: ви здорові і не є носієм коронавірусної хвороби.
 
Отже, відвідати країну, в яку дозволено в'їзд, можна:
 
  • пройшовши після прибуття 14-денний карантин в самоізоляції (за свій рахунок, як правило);
  • здавши експрес-тест на COVID-19 в аеропорту країни прибуття (також за свій рахунок або в рідкісних випадках за рахунок організатора тур-поїздки);
  • оформивши в Україні офіційну довідку для перетину кордону, що ви пройшли ПЛР-тест на виявлення коронавірусу з негативним результатом.
 
Для виїзду за кордон необхідна довідка від лабораторії, яка має міжнародну сертифікацію на відповідність стандарту ISO 15189 і виконує ПЛР-тести на визначення коронавірусу в біологічному матеріалі (в більшості випадків тести ІФА на виявлення антитіл не підходять).
 
Таку довідку з результатами обстеження на коронавірус ви можете отримати в медичній лабораторії ДІЛА, яка відповідає всім необхідним вимогам для оформлення результатів дослідження на коронавірус для виїзду за кордон:
 
Версію атестату про акредитацію англійською мовою, завірену нотаріусом, можна завантажити тут.


При перетині кордону співробітники митниці просять пред'явити сертифікат якості лабораторії. Для вашої зручності перевели його на англійську мову і завірили нотаріально.

ДІЛА - незалежна приватна медична лабораторія, сертифікована за міжнародним стандартом ISO 9001 і акредитована за ISO 15189, виконує дослідження на виявлення вірусу SARS-COV-2 (збудник COVID-19) методом ПЛР за самозверненням з метою отримання результату для перетину кордону з видачею результату на англійській мові.
 

Правила в'їзду в країни після карантину

Різні країни висувають різні вимоги до тих, хто в'їжджає, в тому числі до дозвільних документів, які необхідні для перетину кордону. З детальною інформацією з правилами в'їзду українців в усі країни світу можна ознайомитися на сайті Консульської служби України.
 
Правила в'їзду на територію України для іноземців та громадян через кордони доступні на офіційному сайті Міністерства інфраструктури та прикордонної служби України.
 

Як отримати довідку з результатом ПЛР-тесту для виїзду за кордон

Варто звернути увагу, що довідка з результатом ПЛР є необхідною частиною пакету документів, але рішення про дозвіл виїзду приймається не тільки на підставі її наявності. Також варто врахувати, що термін дії довідки з результатом обстеження на коронавірус в середньому становить не більше 2-3-х днів, тобто при плануванні поїздки вам потрібно подбати про проходження ПЛР-тесту завчасно, але з урахуванням того, щоб встигнути отримати результати до виїзду.
 
У лабораторії ДІЛА врахували цей нюанс і результат дослідження може бути виданий раніше мінімально встановленого терміну.
 
Також, якщо на бланку з результатом дослідження необхідна печатка медичної лабораторії і/або переклад результатів на англійську мову, то при оформленні замовлення необхідно додатково замовити послугу «Видача висновку англійською мовою» і підтвердити необхідність друку на бланках результатів (укр/англ). Бланки з печатками можна отримати у відділенні ДІЛА.
 
Вдалих поїздок і приємних вражень!
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому