гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Участь МЛ ДІЛА у науково-практичній конференції «Школа ендокринолога»

25.02.2019
Фото - Участь МЛ ДІЛА у науково-практичній конференції «Школа ендокринолога»


21-22 лютого у м. Києві під егідою Інституту ендокринології та обміну речовин імені В.П. Комісаренка відбулася науково-практична конференція у рамках освітнього проекту «Школа ендокринолога». МЛ ДІЛА приймала участь у цьому масштабному заході, який зібрав близько 150 лікарів з усіх міст України.

Захід відкрив Президент Асоціації клінічних ендокринологів України, директор ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин імені В.П. Комісаренка НАМН України»,  академік НАМН України, професор Тронько Микола Дмитрович. Програма 2 днів конференції була насиченою. Доповідь наукового консультанта МЛ ДІЛА, доцента кафедри ендокринології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, канд.мед.н. Бобрик Марини Іванівни прозвучала у блоку «Цукровий діабет». Основою для доповіді стали оновлені рекомендації Американської діабетичної асоціації 2019 року.

Тема доповіді «Сучасні лабораторні маркери предикції цукрового діабету» викликала неабиякий інтерес аудиторії. У першій частині доповіді прозвучали найновіші дані про критерії діагностики порушень вуглеводного обміну на етапі предіабету, групи населення, які підлягають активному скринінгу на цукровий діабет, була наведена шкала-опитувальник для людей з груп ризику, яку зручно й швидко можна використати на поліклінічному прийомі. У другій частині лекції Марина Іванівна висвітлила сучасні лабораторні маркери, які допоможуть виявити предіабет.

До маркера предіабету 2 типу відносять Проінсулін, який спроможний прогнозувати розвиток цукрового діабету через 5-7 років від свого підвищення, у доповіді прозвучав зручний алгоритм обстеження пацієнта з предіабетом на тлі нормального і підвищеного проінсуліна. До маркерів-предикторів цукрового діабету типу 1 відносять антидіабетичні аутоантитіла, особливо ті з них, що з’являються першими: антитіла до транспортеру цинка Т8. Іх МЛ ДІЛА виконує одномоментно у вигляді 2 речовин, що дозволяє досягти високої чутливості дослідження.

У світі нових рекомендацій з ведення хворих на цукровий діабет і предіабет 2019 року, які дозволяють повторне визначення глюкози у тому ж самому зразку крові, лікарі і пацієнти України отримали можливість перепровірити результати глікемії, завдяки ексклюзивній можливості від МЛ ДІЛА - зберіганню біоматеріалу у  «Банку резерву біоматеріалу» МЛ ДІЛА. Для цього достатньо попередньо уточнити дану послугу за телефонами МЛ ДІЛА і скористатися повторним визначенням або дозамовити дослідження у біоматеріалі, що зберігає компанія протягом 1 місяця, без повторного взяття крові пацієнта.

Можливості сучасної лабораторної діагностики, які висвітлила у своїй доповіді Марина Іванівна Бобрик, відповідність діагностичних підходів актуальним міжнародним протоколам, довели ще раз, що МЛ ДІЛА — визнаний експерт з питань лабораторної діагностики в Україні. Для вирішення клінічних задач в МЛ ДІЛА сформований оптимальний портфель досліджень, асортимент і характеристики яких залишаються клінічно значущими завдяки систематичному вивченню актуального світового досвіду.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому