Загальна характеристика
Непереносимість лактози -молочного цукру- виникає внаслідок недостатності ферменту лактази слизової оболонки тонкої кишки. Лактаза зазвичай присутня у дітей, з віком (частіше у віці 3-10 років) фермент перестає вироблятися. Зниження активності лактази може передаватися у спадок при вродженій, або сімейній лактазній недостатності, але також може бути пов'язана з генетично зумовленим зниженням активності ферменту лактази. Дослідження дозволяє виявляти одну з найбільш поширених причин розвитку непереносимості лактози.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров | ||||
зішкріб із внутрішньої поверхні щоки |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
зішкріб із внутрішньої поверхні щоки
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Цільна ВК/ЕДТА ПЛР. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Система з ЕДТА без розподільного геля, 2,0 мл. Умови доставки: Температура від 2 до 8 градусів, 24 год.
зішкріб із внутрішньої поверхні щоки
Біоматеріал для дослідження: Буккальний зішкребок. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Епендорф з транспортним середовищем. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 72 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження