Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Специфічні IgE, мигдаль (f20)

Змінити місто
Дослідження недоступне. Для оформлення змініть місто.

Загальна характеристика

Мигдаль є одним з основних горіхів, провокують алергічні реакції у дорослих і дітей старше 5 лет. Алергенні білки мигдалю: амандіни, альбуміни, конглютіни, транспортні білки ліпідів, профіліни, кислі рибосомальні протеіни. Із гіркого мигдалю виробляють мигдальне масло, яке застосовують переважно в парфумерії і в кулінарії. Солодкий мигдаль вживають в їжу в сирому вигляді, а також обсмажують, додають в тісто, кондитерські вироби, шоколад, лікери, страви з м'яса, рису, з нього виготовляють марципан, праліне, нугу. Мигдальне молоко використовується в якості заміни коров'ячого молока вегетаріанцями і людьми з алергією на коров'яче молоко. Якщо мигдальне масло входить до складу косметичних засобів, можливо первинне розвиток сенсибілізації через шкірні покриви. У більшості випадків прояви алергії після вживання мигдалю спостерігаються у вигляді кропивниці і ангіонабряку, можливий розвиток респіраторних симптомів у вигляді задишки, кашлю, можуть виникати нудота, розлад шлунку. Випадкове вживання продуктів, що містять горіхи або їх сліди, може провокувати анафілактичну реакцію. Перехресна алергічна активність специфічних IgE-антитіл до мигдалю можлива з алергенами інших представників сімейства рожевих (абрикосами, персиками, вишнею), а також рослин інших ботанічних сімейств: волоським горіхом, насінням соняшнику, арахісом, бразильським горіхом, кедровими горіхами, кукурудзою. 33% пацієнтів з алергією на пилок берези сенсибілізовані до алергенів мигдалю. Вживання у великій кількості гіркого мигдалю, що містить ціаніди, може викликати отруєння.

Тип біоматеріалу та способи взяття:

Тип БМ
венозна кров
Вартість послуг «Взяття біоматеріалу» не входить у вартість досліджень і сплачується окремо. 

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 4 години Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду. Для дітей до 1 року - бажано дотриматись максимально можливого проміжку між годуваннями, або безпосередньо перед наступним годуванням.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому