гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

ПЛР-тест на COVID-19 відтепер у відділеннях!

20.07.2020
Фото - ПЛР-тест на COVID-19 відтепер у відділеннях!

 

Основним методом виявлення коронавірусної інфекції є ПЛР-тестування. На відміну від інших методів дослідження, він здатний показати наявність збудника в організмі на ранніх етапах інфікування, навіть коли ознаки захворювання ще відсутні.

Відтепер замовити дослідження на COVID-19 методом ПЛР у деяких випадках можна в окремих відділеннях і лише у визначений час для взяття біоматеріалу для ПЛР на COVID-19.

Пройти обстеження на COVID-19 у відділеннях можна в разі:

  1. Якщо вам потрібен результат тесту для виїзду за кордон.
  2. Якщо вам потрібна планова госпіталізація з приводу загального захворювання.
  3. Якщо ви повернулись із-за кордону, знаходитесь на самоізоляції з додатком «Дій вдома» та бажаєте достроково припинити самоізоляцію*.

Важливо! За наявності симптомів ГРВІ, високої температури та кашлю ми рекомендуємо утриматись від візиту в лабораторію, а скористатись послугою «Виклик медсестри додому». Через послугу «Виклик медсестри додому» дослідження як і раніше можна замовити у містах, де доступна дана послуга.

*Плануйте свій візит у відділення з урахуванням того, що у вас є 24 години для підтвердження адреси місця самоізоляції за допомогою геолокації в додатку Дій вдома.

Перелік міст та відділень в яких можна пройти дослідження на COVID-19 методом ПЛР

Щоб пройти обстеження у відділеннях мережі ДІЛА вам потрібно:

  1. Підготуватись до проведення дослідження. Для проведення тесту беруть мазок з носоглотки. Перед цим рекомендовано за 30 хвилин не вживати їжу, не пити рідину, не чистити зуби, не полоскати рот/горло, не жувати жувальну гумку та не курити. Важливо! За 2 години до взяття мазків з носа не закапувати краплі, не застосовувати спреї та не промивати ніс. 

  2. Звернутися до відділення ДІЛА з документом, що посвідчує особу. Вхід у відділення дозволено тільки в захисних масках.
  3. У відділенні необхідно заповнити Анкету-Направлення та підписати Інформовану згоду.

Термін отримання результату українською мовою – 24 год. (м. Київ) та 54 год. (регіони України)  за умови негативного результату.

При потребі ми подаємо негативні результати ПЛР-тесту в Центр громадського здоров'я України, на рахунок чого необхідно після отримання негативного результату залишити запит за телефоном 0 800 217 887, натиснувши кнопку «2» в тоновому режимі. Це дає переваги тим, хто повертається в країну і може уникнути тривалого періоду перебування на самоізоляції.

Результати ПЛР-тесту можна отримати українською або англійською мовою.

При COVID-19 важливо вчасно спрогнозувати важкий перебіг, щоб звернутись по лікарську допомогу. Виявити і попередити ризик розвитку ускладнень на тлі коронавірусної інфекції допоможуть:
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому