Загальна характеристика
Фруктозамін - альбумін, який утворюється шляхом неферментативного приєднання глюкози. Глікірування - незворотній процес, тому поки білок не розпадеться (2-3 тижні), в крові буде визначатися кількість фруктозаміну, прямо пропорційна рівню глюкози за 2-3 тижні відповідно. Оцінка рівня маркеру: у пацієнтів без порушень вуглеводного обміну - рівень фруктозаміну 205-285 мкмоль/л, у пацієнтів з порушенням вуглеводного обміну - рівень фруктозаміну 280 - 320 мкмоль / л - задовільна регуляція обміну вуглеводів; від 320 до 370 мкмоль / л - помірна регуляція; вище 370 мкмоль / л - виражені відхилення в регуляції метаболізму вуглеводів.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження