Загальна характеристика
Bos d 6 Бичачий сироватковий альбумін - термолабільних білок, який є респіраторним та харчовим алергеном, що присутній в епідермісі, молоці і м’ясі великої рогатої худоби. Bos d 6 - головний (мажорний) алерген яловичини і другорядний (мінорний) алерген молока. Сенсибілізація до Bos d 6 виявляється у 60% пацієнтів з алергією на білки коров’ячого молока, але при вживанні яловичини клінічні прояви спостерігаються тільки у 10% пацієнтів. Термічна обробка молока та м’ясних продуктів знижує, але повністю не прибирає алергенні властивості даного білка. Пацієнти з наявними IgE-антитілами до бичачого сироваткового альбуміну можуть відмічати алергічні реакції при вживанні баранини і свинини.
Bos d 6 - маркер ризику виникнення системних алергічних реакцій, наприклад, при штучному заплідненні (використовується в складі поживних середовищ) та лікуванні клітинною терапією (використовується при виготовленні засобів для підтяжки шкіри, проти зморшок) або інших процедурах, що включають інфузію альбуміновмісних розчинів.
Якість тесту підтверджується сертифікатом програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження