Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алергокомпонент Коров'ячого молока nBos d6 BSA, IgE(e204)

Змінити місто
Дослідження недоступне. Для оформлення змініть місто.

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Bos d 6 Бичачий сироватковий альбумін - термолабільних білок, який є респіраторним та харчовим алергеном, що присутній в епідермісі, молоці і м’ясі великої рогатої худоби. Bos d 6 - головний (мажорний) алерген яловичини і другорядний (мінорний) алерген молока. Сенсибілізація до Bos d 6 виявляється у 60% пацієнтів з алергією на білки коров’ячого молока, але при вживанні яловичини клінічні прояви спостерігаються тільки у 10% пацієнтів. Термічна обробка молока та м’ясних продуктів знижує, але повністю не прибирає алергенні властивості даного білка. Пацієнти з наявними IgE-антитілами до бичачого сироваткового альбуміну можуть відмічати алергічні реакції при вживанні баранини і свинини.
Bos d 6 - маркер ризику виникнення системних алергічних реакцій, наприклад, при штучному заплідненні (використовується в складі поживних середовищ) та лікуванні клітинною терапією (використовується при виготовленні засобів для підтяжки шкіри, проти зморшок) або інших процедурах, що включають інфузію альбуміновмісних розчинів.
 

Показання для призначення

1. Діагностика сенсибілізації до алергокомпонента молока та яловичини nBos d 6 бичачого сироваткового альбуміну
2. Прогноз ризику перехресних реакцій при вживанні молока та яловичини
3. Обґрунтування рекомендацій щодо елімінації молока, яловичини та при підборі гідролізованих сумішей для дітей раннього віку
4. При обстеженні дітей з алергічними захворюваннями 

Маркер

Маркер сенсибілізації до молока та яловичини

Клінічна значущість

 Виявлення сенсибілізації до алергокомпоненту молока та яловичини, обґрунтування тактики ведення пацієнтів (елімінація молока, м'яса, підбір гідролізованих сумішей) 


Склад показників:

Алергокомпонент Коров'ячого молока nBos d 6 BSA, IgE(e204)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Інтерпретація:

  •  Сенсибілізація до алергокомпоненту молока та яловичини nBos d 6 бичачого сироваткового альбуміну

  • Відсутність сенсибілізації до алергокомпоненту молока та яловичини nBos d 6 бичачого сироваткового альбуміну 

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому