Загальна характеристика
Казеїн є основним білком молока (становить 80% всіх протеїнів молока), кисломолочного сиру, сирів та інших молочних продуктів. Казеїн і казеїнати використовуються в якості наповнювачів при виготовленні ковбас, хліба, тушонки, морозива, соусів, кондитерської глазурі і т.д. Казеїн також широко застосовується як протеїновий напій в спортивному харчуванні. Найбільш поширеними симптомами алергії до молочних білків є розлади шлунково-кишкового тракту, атопічний дерматит, крапивниця.Можливе виникнення перехресної реактивності між казеїном коров'ячого, козячого та овечого молока.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій до казеїну молока
Маркер
Маркер сенсибілізації до казеїну
Клінічна значущість
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження