Загальна характеристика
Часник, як етіологічний фактор харчової алергії відносять до низького ступеня алерггізуючої актівності. Алергія на часник може проявиться не тільки при попаданні рослини в організм (з їжею), а й його частинок, соку на шкіру. Нерідко хворі скаржаться, що самопочуття погіршується тільки від запаху. Можливе попадання алергену через дихальні шляхи. Не виключені також перехресні реакції, наприклад, може виявлятися і алергія на цибулю. Клінічна картина різноманітна: від кропив'янки до анафілактичного шоку
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження