Загальна характеристика
Тріска - морська риба сімейства тріскових, відноситься до продуктів з високим ступенем алергенності.
При підвищеній чутливості організму до риби можуть виникнути такі симптоми алергії, як атопічний дерматит, кропив'янка, свербіж шкіри, шлунково-кишкові розлади. Можливий розвиток ангіоневротичного набряку і анафілактичного шоку. При кулінарній обробці алергени риби можуть потрапляти в повітря, викликаючи симптоми з боку дихальних шляхів - риніт, напади бронхіальної астми та ін. Можливі перехресні алергічні реакції на інші види риб, морепродукти (кальмари, краби, мідії, креветки, рибна ікра та ін.) .
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження