Загальна характеристика
Помідор містить менше 1% білка, але може бути причиною харчової алергії. Вона проявляється різноманітними симптомами - від кропив'янки до генералізованої реакції, аж до анафілактичного шока. Томат містить кілька алергенів: профіліни (обумовлює перехресну реакцію з пилковими алергенами берези, лугових трав, лободи), білки переносники ліпідів (перехресні реакції на горіхи, арахіс, пиво, кукурудзу, гірчицю, виноград, капусту, шовковицю, апельсин, ківі, фенхель, селера, баклажан, каштани і ананас). Алергенність збільшується зі ступенем зрілості плода і досягає максимуму в стиглих красних томатах; зелені, жовті та оранжеві сорти містять менше алергенів.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження