Загальна характеристика
Креветки є одним з найбільш високоаллергенних продуктів харчування. Вплив алергену проявляється при вживанні продукту в сирому, вареному, маринованому і копченому вигляді, а також при вдиханні парів алергену (наприклад, при кулінарній обробці).
Основним алергеном креветок є білок тропомиозин, який має перехресну реактивність з алергенами інших ракоподібних і морських молюсків (креветок, омарів, раків, мідій, устриць, кальмарів), а також нехарчових членистоногих: комах (тарганів), павукоподібних (кліщів домашнього пилу), нематод (круглих черв'яків).
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження