Загальна характеристика
Капуста - гіпоалергенний овоч, алергічні реакції розвиваються рідко. Реакціі гіперчутливості ка капусті можуть проявлятися після вживання її в їжу, вдихання пилку (можлива сінна лихоманка) або контакту зі шкірою. Харчова алергія може проявитися загостренням алергічного риніту, бронхіальної астми, кропив'янкою, шлунково-кишковими розладами. При алергії на капусту описані перехресні реакції на гірчицю, рапс, ріпу, а також персики, пилок полину, інші сорти капусти. Маринована, квашена капуста може викликати псевдоалергічні реакції у пацієнтів схильних до алергічних реакцій через високий вміст гістаміну.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження