Загальна характеристика
Яєчний білок - сильний алерген. Найчастіше зустрічається підвищена чутливість організму до чотирьох алергенів білка курячих яєць - овальбуміну, овомукоїду, кональбуміну і лізоциму. Найбільш виражені алергенні властивості проявляють овальбумин і овомукоід, значно менш алергенні кональбумін і лізоцим. При термічній обробці алергенність яєчного білка зменшується, але незначно, оскільки основний алерген - овомукоід - стійкий до нагрівання. Алергія на курячий білок може проявлятися симптомами ураження ШКТ. При алергії до яєчного білка необхідно виключити або обмежити продукти, до складу яких він входить. До таких належать багато видів хліба, кондитерських виробів, морозива, глазурі, макаронів, різних соусів, майонезів, деякі сорти ковбас і т.і. Аллергія до яєчного білка часто поєднується з алергією до курячого м'яса, яєць інших птахів (перехресні реакції). Людям, що страждають на алергію на яєчний білок, необхідно враховувати, що деякі вакцини (проти грипу, кліщового енцефаліту, збудників жовтої лихоманки і висипного тифу) виробляють на курячих ембріонах, тому вони можуть містити домішки їх тканин і, отже, викликати алергічні реакції.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження